Dolar

32,4949

Euro

34,8303

Altın

2.475,02

Bist

9.530,47

Soylu: Acımasız olacağız

Van Çaldıran'da şehit evini ziyaret eden İçişleri Bakanı, 'Teröre karşı acımasız olacağız ama vatandaşımıza karşı aynı şekilde şefkatli olacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-13 17:58:12

Soylu: Acımasız olacağız

Tendürek Dağı bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucuları İhsan Taş, Muzaffer Aladağ ve Mehmet Aladağ'ın ailelerini ziyaret eden İçişleri Bakanı, şehitlerin yakınlarıyla sohbet etti.

Köye taziye için geldiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Güvenlik kuvvetlerimiz, korucularımız hep birlikte bu ülkenin huzurundan, sükunundan, emniyetinden sorumluyuz. Teröre karşı acımasız olacağız ama vatandaşımıza karşı aynı şekilde şefkatli olacağız. Farklılıklarımız, zenginliklerimizdir.

Farklılıklarımızı rekabet ortamına taşımaya çalışanlara müsade etmeyeceğiz. Partimizin, genel başkanımızın, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın da talimatları budur. En yakınlarımızı kaybedebiliriz, kavrulabiliriz ama biliniz ki ne ile mücadele ettiğimizi hep beraber anlıyor, biliyor, sabrediyoruz. Gözyaşlarımız olacak, gönlümüz ağlayacak ama bunu bu ülkeye diz çökertmeye çalışanlara göstermeyeceğiz. Hiçbir endişenin içinde olmayın. Şehitlerimizin aileleri emanetimizdir. Yeni süreçler başlatacağız özellikle korucularımızla ilgili. Birlikte olacağız, beraber olacağız."

Ziyarete katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler de, şehit korucuların acılarını paylaşmak amacıyla köye geldiklerini belirterek, "13 yıl önce bölgede görev yaparken bu köyün kahramanlık hikayelerini duyuyorduk. Geçtiğimiz günlerde bunu bir daha gördük. Burada iki kardeşimizi kurtaralım derken, 8 şehit verdik. Keşke olmasaydı ama milletimizin özgürlüğü için şehitlerimizi veriyoruz. Çocuklarımız ömür boyu özgürce yaşasın diye veriyoruz. Acılarımızı yüreğimize gömeceğiz ama bu hain örgüte hiçbir şekilde aman vermeyeceğiz. Mücadelemiz, tüm güvenlik güçlerimizle sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Haber Ara