Dolar

32,5554

Euro

34,8730

Altın

2.423,28

Bist

9.722,09

Söylentiler, Kuveyt sokağını alevlendiriyor!

Sabahın erken saatlerinde bazı sosyal ağ siteleri, Kuveyt Emiri Şeyh Al Sabah'ın ölümüyle ilgili söylentilerin arttığı bir dönemde, Irak’tan atılan ve ülkenin hava sahasını geçen bir füzenin haberini yaydı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 10:54:22

Söylentiler, Kuveyt sokağını alevlendiriyor!

Sabahın erken saatlerinde bazı sosyal ağ siteleri, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah'ın ölümüyle ilgili söylentilerin arttığı bir dönemde, Irak'tan atılan ve ülkenin hava sahasını geçen bir füzenin haberini yaydı.

Söylentilerin ülkede hızla yayılıp gündem olması üzerine, Kuveyt ordusu açıklama yapmak zorunda kaldı.

Kuveyt ordusu yaptığı açıklamada , ülkede güvenliği sürdürmeye hazır olduğunu vurgulayarak, sosyal paylaşım sitelerinde ve çeşitli medya organlarında dolaşan söylentilerin doğruluğunu reddetti.

Ekran Resmi 2020-09-11 10.17.01

Al Jarida gazetesine göre; ordunun açıklaması, son saatlerde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmed Al Jaber Al Sabah'ın ölümüyle ilgili söylentilerin yayıldığı bir dönemde geldi.

Kuveyt Ordusu Genelkurmay Başkanı Perşembe akşamı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Genelkurmay Başkanı, çeşitli medyada dolaşan söylentileri reddediyor. Ordunun ülkenin güvenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için belirlenen hazırlık koşullarına göre çalışıyor” denildi.

‘Söylentilere inanılmaması' konusunda halkı uyaran Kuveyt ordusu, halkı Ahlaki Rehberlik ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından temsil edilen resmi kaynaklarından bilgi almaya çağırdı.

23 Temmuz'da Kuveyt Emiri Al Sabah, ülkesinde gerçekleştirdiği bir operasyonun ardından tedavisini tamamlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.

Ayrılmadan önce, Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah, Veliaht Prensi Şeyh Nawaf Al-Ahmed Al Jaber Al-Sabah'ın bazı anayasal yetkilerini kullanmasına izin verdi.

İdam edilen devrik Saddam döneminde Irak, 11 yıl önce 2 Ağustos 1990 tarihinde, Kuveyt'in üzerinde “tarihten gelen bir hak” iddia ederek bu küçük petrol zengini ülkeye girmişti.

Kaynak: Kuveyt gazeteleri

Haber Ara