Dolar

32,5581

Euro

34,9972

Altın

2.427,94

Bist

9.722,09

Soykırım kurbanları için pedal çevirecekler

Soykırım kurbanları için pedal çevirecekler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 12:22:43

Soykırım kurbanları için pedal çevirecekler
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa'daki soykırım hayatını kaybedenler anısına düzenlenen "Bihaç-Potoçari Bisiklet Maratonu" start aldı.

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihaç kentinden bu yıl 11. kez start alan 500 kilometrelik maratona, dokuz farklı ülkeden 250 bisikletli katılıyor. "Tekrarlanmasın, Unutulmasın" sloganıyla düzenlenen bisiklet maratonu 10 Temmuz'da, soykırım kurbanlarının defnedildiği Potoçari anıt Mezarlığı'nda sona erecek.

Srebrenitsa'daki soykırım kurbanlarını anmak, dünyaya barış ve hoşgörü mesajları vermek amacıyla düzenlenen maraton, üç etaptan oluşuyor. Maratonun en zorlu etabının bugün geçilmesi planlanan ilk etap olduğunu söyleyen katılımcılar, geçen yıl yağmur nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını bu yıl ise sıcak havanın kendileri için sorun olabileceğini ifade etti.

Maratona katılan "No Limit" Ekstrem Sporlar Kulübü Başkanı Ermin Lipoviç, soykırımın yıl dönümü 11 Temmuz'da Potoçari'deki cenaze törenine katılarak, soykırım kurbanlarını anmak istediklerini söyledi.

Bisikletlileri yolcu etmeye gelen Una-Sana Kantonu Başbakanı İzudin Saraçeviç ve Bihaç Belediye Başkanı Emcad Galiyaşeviç de katılımcılara "iyi yolculuklar" diledi.

Haber Ara