Dolar

32,4982

Euro

34,5765

Altın

2.476,87

Bist

9.536,85

Sotnikov: Erdoğan’ın Suriye açıklamasında söze değil eyleme bakmak lazım

Vladimir Sotnikov, 'Erdoğan’ın Suriye açıklamasında söze değil eyleme bakmak lazım' yorumunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 00:13:05

Sotnikov: Erdoğan’ın Suriye açıklamasında söze değil eyleme bakmak lazım

Rusya-Doğu-Batı Stratejik Araştırmaları Merkezi Başkanı Vladimir Sotnikov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat Kalkanı harekatının amacıyla ilgili açıklamalarının ‘retorik' olduğunu söyledi. Sotnikov, önemli olanın sözler değil icraatlar olduğuna dikkat çekti.

Ajanslarda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de düzenlenen harekatla ilgili olarak dile getirdiği "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini değerlendiren Rus uzman, Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu sözleri temel alarak Türk politikasında U dönüşü olduğunu söylersek acele etmiş oluruz. Erdoğan'ın sözleri en çok şu görüntüyü veriyor: Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü yok. Onun sözleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik tehdit içerikli retorik. Ki Erdoğan bunu ve Esad'ın devrilmesi gerektiğini defalarca söyledi. Burada önemli olan şu: Bu sözlerinin arkasından eyleme geçecek mi? Ona bakmak lazım. Hatırlatmak lazım ki, Fırat Kalkanı operasyonu sonucunda Türk ordusu ile Suriye ordusu birbiriyle çatışmadı.”

 

Haber Ara