Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

Sosyalist lidere güvenoyu çıkmadı

Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, meclisten güvenoyu alamadı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 05:08:13

Sosyalist lidere güvenoyu çıkmadı

Ajanslarda yer alan bilgide; İspanya'da 20 Aralık'ta yapılan genel seçimler sonrasında Kral 6. Felipe tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, mecliste yapılan güven oylamasının 1. turunda başarısız oldu.

İspanyol meclisinde yapılan güven oylamasında 130 'evet', 219 'hayır' ve 1 'çekimser' oy çıktı. PSOE lideri Sanchez'e İspanyol meclisindeki siyasi partilerden sadece liberal görüşlü Ciudadanos destek verirken, güvenoyu alması için en az birinin desteğine ihtiyaç duyduğu büyük partilerden hem Halk Partisi (PP) hem de Podemos 'hayır' oyu verdi.

İspanya'daki meclis işleyişine göre güvenoyu için 2. ve son oylama 5 Mart cuma akşamı yapılacak. Bu oylamada PSOE lideri Sanchez'in mutlak çoğunluğu yakalaması yeterli olacak. Ancak bugünkü oylamada olduğu gibi PP ve Podemos'un yine ‘hayır' oyu kullanacakları öngörülüyor. 

Sanchez, 5 Mart'ta da güvenoyu alamazsa İspanya Kralı 6. Felipe ya başka bir siyasi parti liderini hükümeti kurmakla görevlendirecek ya da meclisi feshederek ülkeyi erken seçime götürecek.

IGLESİAS, DOMENECH'İ DUDAĞINDAN ÖPTÜ

İspanyol meclisinde iki gündür süren oturumda siyasi parti liderlerinin yaptıkları konuşmalarda, ekonomik kriz, kemer sıkma politikaları ve bağımsızlık isteyen Katalonya sorunu öne çıkarıldı.

Oturum sırasında yaşanan en ilginç olay ise Podemos lideri Pablo Iglesias'ın, partisinin Katalonya'daki kolu En Comu Podem'in lideri Xavier Domenech'i mecliste yaptığı konuşmadan sonra tebrik etmek için yanına giderek, onu dudağından öpmesi oldu. Iglesias ile Domenech'in öpüşmesinin İspanya'daki sosyal medya sitelerinde günün en çok konuşulan olayı olduğu görüldü.

Haber Ara