Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Sosyal medyada teröre destek verenler nasıl ihbar edilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adeta “terörist ihbar hattı” gibi çalışan ve uygulama marketleri üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulamaları ile sosyal medya üzerinde teröre destek veren, terörü öven paylaşımlarda bulunanları çevrimiçi bir şekilde emniyete ihbar edebilirsiniz.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-23 14:51:27

Sosyal medyada teröre destek verenler nasıl ihbar edilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü çağın teknolojisine ayak uydurdu ve hem akıllı telefondan hem de internet üzerinden ihbarda bulunabileceğiniz Online İhbar Hattı uygulamasını devreye soktu.

Android cep telefonları için 'EGM', bilgisayar üzerinden ihbarlar için de ''155 Polis İmdat Online İhbar Uygulaması'' aracılığıyla vatandaşlar hem akıllı telefondan hem de bilgisayarda ihbar bildiriminde bulunabilecekler.

Bu uygulamaları cihazınızda bulunan Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Android için tıklayınız:

iOS için tıklayınız:

Emniyete bilgisayarınızdan da ihbar yapabilirsiniz

Bunu yapmak için Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. ''egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx'' adresinden erişilebilen 'Online İhbar Hattı Uygulaması' üzerinden ihbar edebilirsiniz.

İhbarda bulunacak olan kişilerin kimliklerini vermeden sadece İl/İlçe, İhbar Konusu, Olay Yeri ve olay açıklaması bölümlerinin doldurulması yeterli oluyor. Eğer ihbarı yapan kişi yaptığı ihbar için geri dönüş yapılmasını istiyor ise o zaman da telefon numarası ve e-mail adresi bilgilerini doldurması gerekmektedir. Ayrıca ihbar için fotoğraf veya belge eklemesinin de yapılabildiği form, tüm bilgiler girildikten sonra 'doğrulama kodu' girişi yapıldıktan sonra 'Gönder' butonuna basılarak doğrudan EGM'ye gönderilebiliyor.


İhbarda bulunurken dikkat edilmesi gerekenler

Sosyal medya üzerinden teröre destek veren, öven paylaşımlarda bulunanların bu paylaşımlarının linklerini kaydetmeyi ve ihbar ederken metne eklemeniz gerektiğini unutmayın. Eğer söz konusu paylaşımı yapan terör destekçisi paylaşımı sildiyse veya silme olasılığı varsa; paylaşımın bir ekran görüntüsünü de alarak ihbar metnine eklemeyi unutmayınız.

EGM uygulaması üzerinden birçok işlem yapmak mümkün

EGM Android uygulaması sayesinde kullanıcılar cep telefonu üzerinden otopark sorgulama, çevrimiçi ihbar, en yakın polis merkezi öğrenme, insan hakları ihlali başvuru formu, EGM sınav sonuçları gibi işlemleri yapabiliyorlar.

Haber Ara