Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Sosyal medyada gündem: Eşini sekreter olarak atayan rektör

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini İslami İlimler Enstitüsü'ne sekreter olarak ataması sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-04 11:42:27

Sosyal medyada gündem: Eşini sekreter olarak atayan rektör

19 Nisan'da Pamukkale Üniversitesi'ne atanan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'ı yeni kurulan Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'ne Milli Eğitim Bakanlığı'ndan naklini yaptırarak, enstitü sekreteri olarak atamasına tepkiler dinmiyor.

REKTÖR: EŞİM OLDUĞU İÇİN DEĞİL, YETKİN OLDUĞU İÇİN ATADIM

Atama kararını savunan Rektör Bağ ise, bunu eşi olduğu için değil yetkin birisi olduğu için yaptığını söyledi.

Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından atamaya yoğun tepki geldi. Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi atamaya tepki gösterirken, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da atamanın etik olmadığını öne sürerek tepkilerini dile getirdi.

CHP'DEN TEPKİ

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise yazılı açıklama yaparak atamaya tepki gösterdi. Basmacı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "O makama layık başka birini bulamadınız da mı eşinizi sekreter yaptınız? Son dönemlerde yaptığı atılım ile Denizli'nin yüz akı olan Pamukkale Üniversitesi'ndeki kadro yetersiz mi ki; siz eşinizi o makama getiriniz? Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz mısınız? Hak ve adalet var. Kural tanımaz, etik değerleri bir kenara bırakarak yaptığınız atamanın toplum vicdanında sizi aklayacak hiçbir haklı tarafı olamaz. Bu gücü ve kural tanımazlığı aldığınız kesim bir gün gelir sizi de mağdur edebilir. Eşinizin akademik hayatını kimse tartışmıyor. Kağıt üzerinde her şey tamam olabilir. Etkili ve yetkin de olabilir. Ne olursa olsun mühim olan makama birinci derece yakınınızı atamanız. Sizi sağduyulu ve vicdan ölçüsünde bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Denizli'nin yüz akı olan bir eğitim kurumunun başarılarla ülke gündemine geleceği bir dönemde üniversitemizin bu tip polemiklerle konuşuluyor olması rahatsız edicidir. Aklın ve bilimin ışığında hareket etmesi gereken üniversite yönetimini daha duyarlı olmaya davet ediyorum."

BAĞ: 10 YIL DEVLET MEMURLUĞU GEREKİYOR

DHA'ya açıklama yaparak eleştirilere yanıt veren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, eşinin Gazi Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdiğini, hiç devlet memuru olmamış birini oraya atamanın mümkün olmadığını belirterek, "Mesele o kadroya birini atamak değil, çalışması gerektiği gibi çalışan birini atamak. 10 yıl devlet memurluğu gerekiyor. Eşim öğretmenliği ve idareciliği sırasında gece gündüz öğrencileriyle ilgilenen biridir" dedi.

 

Haber Ara