Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sosyal medyada dolaşıma sokuldu: Temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin

Bundan yüzlerce yıl önce koronavirüs salgınını Ahbarüz Zaman kitabında anlattığı iddia edilen İbrahim Bin Salukiyye herkes tarafından merak edilmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca, kitabın kendisinde de bulunduğunu, ancak paylaşılanlar gibi şeyler içermediğini, bu tür safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-24 18:57:31

Sosyal medyada dolaşıma sokuldu: Temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin

Bundan yüzlerce yıl önce koronavirüs salgınını Ahbarüz Zaman kitabında anlattığı iddia edilen İbrahim Salukiyye herkes tarafından merak edilmeye başladı. Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte sosyal medya hesaplarında sık sık karşımıza çıkan Ahbarüz Zaman isimli kitapta yer alan iddiaların gerçek olup olmadığı merak konusu olurken, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmed Mahmud Ünlü de konuyla ilgili yorumunu dile getirdi.

'DEPREM' İDDİASI PANİĞE NEDEN OLDU

Ahbarüz Zaman kitabının yazarının bundan yüzlerce yıl önce yaşadığı söylenirken kitapta günümüzde yaşanan olayların birebir anlatılması ise oldukça dikkat çekti. İbrahim Bin Salukiyye isminde bir kişinin yazdığı öne sürülen kitap son günlerde sosyal medyanın gündeminde. Söz konusu kitapta günümüzde yaşanan çekirge istilaları ve salgın hastalıklardan bahsedildiği belirtilirken kitapta dikkat çeken en önemli yerin Türkçe çevirisi herkesi paniğe sürükledi.

'TEMELLERİ YIKAN MAYIS DEPREMİNİ BEKLEYİN'

Ahbarü Zaman kitabının bir kısmının Türkçe çevirisinde, ‘Hacılar ziyaretten men edilince, velveleler gizlenince, çekirge istilası olunca, kardeş kardeşten korkunca, çocukların saçlarını ağartan insanların üçte birinin öleceği temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin' ifadeleri herkesin dikkatini çekti. Kitabın bir kısmında geçen ‘İki rakam eşit olunca' şeklindeki kısım 2020 olarak yorumlanırken yine kitapta geçen çekirge istilası ve fiyatların artması gibi bazı iddialar bugünlerde yaşanılan olaylarla eş değer bulundu. Durum böyle olunca kitabın son kısmında geçen Mayıs depremi herkesi tedirgin etti.

CÜBBELİ AHMET HOCA'DAN AÇIKLAMA: BU TÜR SAFSATALARA İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKİYOR

canlihaber.com'un haberine göre; Ahbarüz Zaman isimli kitap hakkında açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca, Ahbarüz Zaman isimli kitabn kendisine sıkça sorulması üzerine kitabın kendi kütüphanesinde olup olmadığına baktığını ve kütüphanesinde böyle bir kitap bulunduğunu ancak sosyal medya üzerinde yansıtılan eser ile kendi kütüphanesinde bulunan eserin birbiriyle hiç alakalı olmadığını bu yüzden sosyal platformda yayılan bu tür safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Bu tür paylaşımların FETÖ gibi bazı örgütlerin insanlar üzerinde korkuya neden olmak için yapılan paylaşımlar olabileceğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, kitabın kendisinde de bulunduğunu ancak paylaşılanlar gibi şeyler içermediğini ifade etti.

 

Haber Ara