Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılığa hapis istemi

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılığa hapis istemi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 15:31:28

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılığa hapis istemi
Afyonkarahisar'daki bir kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirip yakınlarını dolandırdığı iddia edilen sanık hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüpheli Vedat A'nın 19 Şubat 2014'te Afyonkarahisar'da yaşayan mağdur Levent Ö'ye ait email adresini ve buna bağlı olarak sosyal paylaşım sitesi şifresini ele geçirdiği belirtildi. İddianamede, sosyal medya hesaplarının kullanıcı adı ve şifresini değiştiren şüphelinin mağdur Levent Ö'nün yakınlarıyla bu şekilde görüşmeye başladığı kaydedildi.

Sanık Vedat A'nın mağdur Levent Ö'nün akrabası Abdullah Ö'den telefonuna gönderdiği mesajı "evet" diyerek yanıtlamasını istediği vurgulanan iddianamede, bu şekilde mobil ödeme yapıldığının tespit edildiği bildirildi.

Suç duyurusunda bulunan Levent Ö'nün iddianamedeki ifadesinde, sosyal medya hesaplarının şifrelerini değiştiren kişinin, yakınlarından telefon numaralarını isteyerek onlara mesaj gönderdiği belirtildi.

Gönderilen mesajı akrabası Levent Ö'den geldiğini düşünerek yanıtladığını anlatan Abdullah Ö. de ifadesinde şunlara yer verdi:

"Levent Ö. ile sosyal medya üzerinden sık sık konuşuruz. Suç tarihinde internet üzerinden yeniden iletişim kurduk. Bu esnada gelen mesajda benden telefon numarası ve gelen mesaja 'evet' yazmamı istedi. Bende akrabam Levent Ö. ile görüştüğümü düşünerek gelen mesajı cevapladım. Daha sonra konuştuğum kişinin akrabam olmadığını öğrendim."

Kendisine isnat edilen suçlamaları reddeden Vedat A. da internet kafe işletmecisi olduğu için söz konusu eylemi müşterilerinden birisinin yaptığını öne sürdü.

Sanık Vedat A. hakkında "Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme" ve "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haber Ara