Dolar

32,5140

Euro

34,7787

Altın

2.424,23

Bist

9.733,84

Sosyal medya hesaplarına T.C. Kimlik Numarası girilecek mi?

Sosyal medya platformlarının düzenlenmesine ilişkin çalışmalar sürerken, sosyal medya sitelerine T.C. Kimlik Numarası girmek zorunlu mu olacak sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 16:41:25

Sosyal medya hesaplarına T.C. Kimlik Numarası girilecek mi?

Türkiye'de sosyal medya organları üzerinden yapılan kanuna aykırı suç teşkil eden paylaşımlarda, sosyal medya sitelerinin kendileri tarafından herhangi bir engelleme veya yaptırımı bulunmamaktadır. 

Hükümet kanuna aykırı bir duruma sosyal medya sitesinin kendisi tarafından müdahale edilebilmesi içi Türkiye'de sosyal medya sitesine ait temsilci bulundurma zorunluluğu getirmeyi planlıyor. Ayrıca kanuna aykırı bir paylaşıma müdahale dilmemesi durumunda sosyal medya sitelerine Fransa ve Almanya'da uygulanan yaptırımları örnek alınacak.

Almanya sosyal medya siteleri ile ilgili 2018 yılında bir kanun düzenlemsi yapmıştı. Bu düzenlemeye göre Facebook, Twitter, Reddit ve YouTube gibi platformlarda yer alan zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde ortadan kaldırılması, aksi takdirde 50 milyon Euro'ya varan para cezaları öngörülüyor.

Fransa ise ırk, din, cinsiyet veya engellilik konularında nefret söylemi barındıran içeriklerin 24 saat içerisinde, çocuk istismarı ve terör propagandası barındıran içeriklerin ise yalnızca bir saat içerisinde yayından kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu platformlara içerik başına 1 milyon 250 bin Euro para cezası uygulanıyor.

Meclise sunulması planlanan düzenlemede sahte hesap açılması yönelik de cezai yaptımı uygulanması öngörülmektedir.

T.C. Kimlik Numarası girmek zorunlu mu olacak?

Sosyal medya hesaplarına kayıt olurken T.C. Kimlik Numarası girilecek mi? Bu konuya AK Parti tarafından sıcak bakılmadığı paylaşılan bilgiler arasında.

Haber Ara