Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Sosyal medya fenomenleri artık 'reklam' için yeni durak

Firmalar artık reklam vermek için fenomenlerin peşine düşüyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 12:19:02

Sosyal medya fenomenleri artık 'reklam' için yeni durak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

DW'nin haberine göre firmalar, özellikle Youtube ve Instagram gibi platformlarda 10 bin takipçi sınırını aşanlarla hemen temasa geçip ürünlerini denemeleri ve izlenimlerini paylaşmaları yönünde onlara teklif götürüyor.

"SADIK KİTLE"

Bu kişilerin, sadık bir kitleye ve büyük bir güvene sahip olduklarını belirten sosyal medya pazarlama uzmanı Jochen Mai, firmaların da bundan yararlanıp mal, hizmet ve markalarına değer katmak ve hedef kitleye daha kolay ulaştırmak istediklerini söylüyor.

BU KİTLE BİR AVANTAJ

Firmalar için bir başka avantaj da sıfırdan bir müşteri kitlesi oluşturmaya çalışmak yerine sosyal medya yıldızının hazır kitlesinden yararlanmaları.

KLASİK REKLAMLARIN "GÜCÜ ZAYIFLADI"

İnternet ve sosyal medya pazarlama uzmanı Felix Beilharz, klasik reklamların etki gücünün giderek azaldığını söylüyor:

“Günde ortalama 20 bin kadar reklam mesajı ile muhatap oluyoruz. Bunların çoğunun farkında dahi olmuyoruz. Çünkü zihnimiz bunları filtreden geçiriyor. Kaldı ki, bir reklam mesajı bu filteryi aşmayı başarsa bile, güvenilirliği konusunda genelde şüphe duyoruz.”

Beilharz'a göre gençlerin "bir tık yakınında" olan “Influencer” şeklinde tanımlanan fenomenlerle bu duurm da çşılmış oluyor.

GETİRİSİ YÜKSEK

Habere göre ekonomik açıdan bakıldığında, gerek tanıtımı yapan gerekse yapılan açısından bu yöntemin getirisi hayli yüksek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara