Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

Sosyal Fayda Zirvesi

Sosyal Fayda Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 15:51:20

Sosyal Fayda Zirvesi
Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, 2030 itibarıyla ülkedeki herkesin dijital dünyanın fırsatlarından yararlanabileceği yakın bir gelecek hayal ettiklerini belirtti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom Grubu'nun katkılarıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi, Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kemal Malhotra, UNDP Avrupa ve BDT İstanbul Bölgesel Merkezi Sürdürülebilir Kalkınma Ekip Lideri George Bouma, Twitter Kamu Politikalarından Sorumlu Türkiye Koordinatörü Emine Etili, aktör ve "ihtiyacharitasi.org" Kurucusu Mert Fırat ile Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Coşkun Şahin zirvede yaptığı konuşmada, Türk Telekom Grubu için büyük önem taşıyan ve BM tarafından dünyaya örnek gösterilen "İnternetle Hayat Kolay" projesine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Grup olarak teknolojik gelişmişliği sadece ülkelerin zenginliğini ve refahını artırmalarının bir yolu olarak görmediklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bize göre teknoloji, kişilerin ve kurumların daha önce yapamadıklarını yapmalarına ve sınırlarını zorlamalarına olanak sağlayan, onları hayallerini gerçekleştirme yolunda cesaretlendiren bir güce ulaştı. Grup olarak, özellikle dezavantajlı vatandaşlarımız için sosyal sorumluk projeleri geliştiriyoruz. Onlar için sadece engelleri kaldırmıyor, aynı zamanda lider birer birey olmaları adına onları her alanda destekliyoruz.

Her birey bizim için çok önemli. Onlar için engelleri kaldırmak için buradayız. Telekomünikasyon sektörünün böyle bir etkisi var ve biz bu etkiyi artırmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz."

- "Yatırımlarımızla geleceğe hazırız"

Şahin, Türk Telekom Grubu olarak sahip oldukları teknoloji ve bilgi birikimiyle bugüne kadar toplumun dezavantajlı kesimlerinin önündeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik pek çok projeye imza attıklarını vurguladı.

"Telefon Kütüphanesi", "İnternetle Hayat Kolay", "Türk Telekom Okulları", "Günışığı", "Engelsiz Tivibu" başta olmak üzere ulusal ölçekte bir çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini aktaran Şahin, bu yöndeki girişimleri aynı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Şahin, "Türkiye'nin lider telekom şirketi olarak, Türkiye'nin kalkınmasına destek olmak amacıyla dijital ekosistemi büyütecek çalışmalar yapıyor, internet erişimini ve kullanımını yaygınlaştıracak adımlar atmaya devam ediyoruz. 2030 itibarıyla ülkedeki herkesin dijital dünyanın fırsatlarından yararlanabileceği yakın bir gelecek hayal ediyoruz" ifadelerini de kullandı.

Zirvede ayrıca dünyanın önde gelen evrenbilim fizikçisi İngiliz Profesör Stephen Hawking'in değişen dünya üzerine görüşleri özel bir video ile katılımcılara aktarılırken, Türk Telekom tarafından hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi, Sesli Adımlar, Günışığı ve Engelsiz Tivibu projeleri de örnek projeler olarak ele alındı.

Haber Ara