Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Sony, dünyada ilk özelliklere sahip aynasız kamerası Alpha 7C'yi duyurdu

Sony, dünyanın en küçük boyutlu ve en hafif aynasız kamerası Alpha 7C'yi duyurdu. Sony Alpha 7C özellikleri nedir? Sony Alpha 7C başlangıç fiyatı nedir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 12:04:52

Sony, dünyada ilk özelliklere sahip aynasız kamerası Alpha 7C'yi duyurdu

Teknoloji dendiğinde akıllara gelen ilk isimlerden olan Sony, düzenlediği etkinlik ile birlikte dünyanın en küçük ve en hafif tam kare aynasız fotoğraf makinesi Alpha 7C'yi duyurdu. Ağır bakımından ortalama bir akıllı telefon ile aynı değerlere sahip olan telefon, 509 gram ağırlıkla kullanıcılarının karşısına geliyor. Aynasız fotoğraf makineleri genel olarak yüksek agırlıklara sahip oluyordu ancak yeni Sony Alpha 7C ile bu külfet ortadan kalktı. Sony'nin yeni fotoğraf makinesi, sadece 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm boyutlara sahip. Ayrıca bu ürün, sahip olduğu retro görünümle de kendisini beğendirecek gibi görünüyor. Ancak her şeyin tasarım olmadığını düşünen fotoğrafçılık tutkunları, Alpha 7C'nin performansından da oldukça memnun kalacaklar. İşte karşınızda en küçük ve en hafif aynasız tam kare fotoğraf makinesi

wwqeqw

Sony'nin Alpha 7C isimli yeni fotoğraf makinesi, 24,2 MP çözünürlük sunan tam kare bir sensör içeriyor. Exmor teknolojisi ile bezenmiş olan sensör, arkadan aydınlatmalı yapısıyla dikkat çekiyor. Özellikle gölgeleri yakalamakta gayet başarılı olan Alpha 7C, parlak noktaları da yakalayabilen 15 kademeli dinamik aralık sunuyor. 

Dünyanın en küçük ve tam kare aynasız fotoğraf makinesi bu özellikler ilede sınırlı kalmıyor. Her yerine dağıtılmış olan 693 aşama algılamalı bir otomatik netleme noktası ile hızlı anlık çekimlerde yüksek netlik performansı sergiliyor. Bunlarla da yetinmeyen Sony, yeni fotoğraf makinesine insan ve hayvanlar için gerçek zamanlı göz odaklanma özelliği de eklemiş durumda.

Dosya aktarımında da belli başlı kolaylıklara sahip olan cihaz, dosya gönderimini Wifi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Sony tarafından yapılan açıklamalara göre Alpha 7C, ekim ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Bir kullanıcı, herhangi bir lens olmadan bu fotoğraf makinesini satın almak isterse, 1,799 dolar (yaklaşık 13,500 TL + vergiler) ödeme yapacaklar. Ancak bir kullanıcı bu fotoğraf makinesine FE 28-60mm F4-F5.6 lensle birlikte sahip olmak isterlerse, yapmaları gereken ödeme 2,099 dolar (yaklaşık 15,750 TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara