Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Sony’den üç yeni telefon

Sony, üç yeni telefonunu Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 13:57:00

Sony’den üç yeni telefon

Chip'te yer alan habere göre: Sony, üç yeni telefonunu Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde bu sabah tanıttı. Xperia X, Xperia serisinin "yeni görünümlü" ilk üyesi iken Xperia XA, biraz daha büyük ekranla ve daha ince bir çerçeveyle geliyor. Xperia X Performance ise Sony'nin yeni amiral gemisi telefonu.

Sony, zamanlarının büyük kısmını yeni amiral gemisinin tasarımını yenilemeye, kamera performansını geliştirmeye ve pil ömrünü uzatmaya harcadıklarını söylüyor. Yeni "spontaneous capture" işlevi, hızla odaklanmanıza izin verirken Sony'nin kameralarından ödünç alınan yeni melez otomatik odaklanma, hareket halindeki bir özneyi seçmenize izin veriyor. Böylece hareketler tahmin ediliyor ve bulanıklık efekti ortadan kaldırılıyor. Yeni işlevin ne kadar iyi çalıştığını cihazı deneme fırsatı bulduğumuzda göreceğiz.

5 inç'lik 1080p ekrana sahip Xperia X Performance'ın Qualcomm'un en hızlı işlemcisi Snapdragon 820'yle geldiğini, 3GB RAM, 32GB depolama alanı ve microSD slotuna sahip olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte diğer telefonların teknik detayları ise henüz tam olarak bilinmiyor. Sony, tanıtımında ekran boyutu, çözünürlük, ağırlık gibi çoğu detaydan bahsetmedi.

Yeni telefonların pil kapasitesi açıklanmasa da Sony'ye göre cihazlar, iki gün ayakta kalabiliyor. "Bu yaz" piyasaya sürülecek olan Xperia X ve Xperia XA'nın beyaz, "Graphite Black", "Lime Gold" ve "Rose Gold" olmak üzere dört renk seçeneği bulunacak.

XPERİA EAR (VE FAZLASI)

Sony, bugünkü etkinliğinde garip görümlü başka cihazlar da tanıttı. Bunlardan Xperia Ear, sesli komutlarla takviminizi kontrol etmenize, haberlere veya hava durumuna göz atmanıza olanak tanıyor. Xperia Ear, yol tarifi, web'de arama gibi diğer akıllı asistan özelliklerine de sahip. Cihaz yalnızca Xperia'larla değil, diğer Android'li telefonlarla da çalışabiliyor.

XPERİA EYE VE XPERİA PROJECTOR

Şu an konsept aşamasındaki Xperia Eye ise giyilebilen, 360 derecelik lense sahip geniş açılı bir kamera. Xperia Projector, herhangi bir yüzeye dokunarak cihazlarla etkileşimde bulunmanıza olanak tanırken Xperia Agent, dahili kamera ve projektöre sahip akıllı bir asistan. Bu cihazlar da henüz kullanıma hazır değiller.

Xperia Projector, Eye ve Agent'ın ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor, ancak Xperia Ear, yaz aylarında satışa sunulacak.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara