Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

‘Sonuçsuz görüşmeler’ Alman basınında

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması Almanya’da da yankı buldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 16:50:44

‘Sonuçsuz görüşmeler’ Alman basınında

Gelişmeyi flaş haber olarak duyuran haber siteleri ve gazetelerde, Türkiye'de bir erken seçimin kapıda olduğu yorumları yapıldı.

Sorumlu: Recep Tayyip Erdoğan

Die Welt gazetesinin internet sitesi Welt Online'da ‘Sonuçlar Erdoğan'ın hoşuna gidene kadar yeniden seçim' başlığıyla verilen haberde, “Türkiye yeniden seçime doğru ilerliyor. Sonuç alınamamasından aslında masada bile olmayan birisi sorumlu: Recep Tayyip Erdoğan” ifadesi yer aldı.

Seçim olasılığı arttı

Almanya'nın saygın gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'un koalisyon görüşmeleriyle ilgili haberinde“Hükümetteki AKP ile muhalefet partisi CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamadı. Yeniden seçim yapılması olasılığı iyice arttı” denildi.

Erdoğan'ın partisi hükümet zemini olmadığı görüşünde

Almanya'nın haftalık gazetesi Die Zeit'ın internet sitesindeki haber, “Büyük koalisyon için görüşmeler sonuçsuz” başlığıyla duyuruldu. Haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi AKP, hükümet kurulması konusunda bir zemin olmadığı görüşünde. Başbakan Ahmet Davutoğlu yeniden seçimi yüksek olasılık olarak görüyor” yorumuna yer verildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara