Dolar

32,5468

Euro

34,9862

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

Sonbaharda yapılabilecek aktiviteler

Havalar soğuk diye gezgin ve keşifçi ruhlar nadasa mı yatacak? Asla izin vermem. Özlem keşifte olarak sonbaharda yapılacak aktiviteler listesi, siz gezin diye hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-23 11:20:22

Sonbaharda yapılabilecek aktiviteler

Gezi rehberi hazırlamak için muhakkak sıcak ayları beklemenize gerek yok. Her mevsimin ayrı güzellikleri var. Doğa bambaşka renklerde zarif güzelliklerini sunarken evde oturmak da bir gezginin ruhuna ters esasında. Yapılabilecek bir yığın aktivite de varken sizi kapıdan dışarı adım atmaktan alıkoyacak bir şey kalmıyor. İşte, ben de yerinde duramayan gezginlerim için olabilecek en güzel önerileri derledim ve sonbaharda yapılabilecek aktiviteler arasından önerilerimi sundum!

Yürümek Her Mevsim Güzel

Likya Yolu'nu duymamış olamazsınız, benim merak ettiğim buranın tadını sonbaharda çıkarmayı düşünüp düşünmediğiniz. Eğer düşünmediyseniz düşünün. Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan 509 km'lik yol hem bedeninize hem de ruhunuza çok iyi gelecek. Antik kentleri, doğası ve bazı noktalarda bulunan dinlenme tesisleri ile Türkiye'nin en güzel yürüyüş parkurları arasında.

Çadırınızı Havalandırın

Öyle evin balkonunda veya terasında değil tabii, yapacağınız 1 hafta sonu kaçamağında çadır kurup öyle havalandırın. Burdur'daki Salda Gölü, Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinmekte. Masmavi göle doğru sabahları uyandığınızı, geceleri yıldızlarla dolu bir gökyüzünün altında uyuduğunuzu düşlediğinizde havanın soğuk olması sizi pek etkilemeyecek. Başka alternatif arayanlar için Sonbaharda Kamp Yapılacak Yerler listesi de hazır.

Sonbaharın Renklerini Görün

Yedigöller'e sonbaharda gitmediyseniz çok şey kaçırdınız. Özellikle fotoğraf tutkunlarına bu söyleyeceğim; sarıdan turuncuya, kırmızdan kahverengiye kadar sıralı tüm tonları görmek istiyorsanız hemen çantanızı toplayın ve Yedigöller'e doğru yola çıkın. Sonbahar mevsiminde neler yapılır diye soranlar için bir alternatif de burda fotoğraf çekmeye gitmek.

Balık Tutun

Sonbaharda İstanbul'da yapılacak eğlenceli aktiviteler bugünlerde aradığınız şeylerden biriyse gidip Galata Köprüsü'nün balıkçı müdavimlerine takılın. Alın bir olta, bir kova, biraz yem ve bir piknik sandalyesi, kurulun bir kenara. Hem belki rastgelir ve akşama da enfes bir ziyafet çekmiş olursunuz.

Pedal Çevirin

Bisiklete binmek her mevsim en güzel aktivitelerden biri. Hiçbir masrafı da yok üstelik. Bisikletinize atlayıp birkaç kilometre turlamak bile size çok iyi gelecekken keyifli bir seyahat planı daha da iyi olmaz mı? Hiç düşünmeyin, toplayın çantanızı. Şehir içi kısa bir tur bile hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

Adaları Ziyaret Edin

Her mevsim ayrı güzel olan yerlerden birisi de adalar. Yazın gidip yüzmek ne kadar keyifliyse sonbahardaki dinginliğinin, kalabalıktan uzak huzurlu havasının tadını çıkarmak da o kadar keyifli. Hem herkezin belli zamanlarda yoğunluk gösterdiği yerlere sezon dışında gitmek oranın atmosferini tam manası ile yaşamanızı sağlayacaktır. Bu yüzden sonbaharda yapılacaklar listenize İstanbul'a en yakın adaları ziyaret etmeyi de ekleyin.

Nefes Alın ve Nefes Verin

Yaşadığınızı hissedin. Bunun için Yoga size her çeşit seçeneği sunuyor kendi bünyesinde. Dışarı çıkıp sonbaharın mikropları öldüren sağlık dolu serin havasını içinize doldurun. Bunu bir de yeşile ve maviye doyacağınız bir yerde yaparsanız tadından yenmez. Bunun için güzide ülkemizdeki En Güzel Milli Parklar'dan birini seçip hafta sonu kaçamağınızı zihninizi ve bedeninizi tazeleyecek bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

Kış yaklaşırkenki son düzlükte yapabileceğiniz bir sürü aktivite var. Eve kapanmayın, keşfedin!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara