Dolar

32,5020

Euro

34,9626

Altın

2.430,06

Bist

9.807,13

Sonbahar depresyonuna dikkat!

Rus ‘Tvoy Doktor’ hastanesinin aile hekimi ve başhekimi Dr. Tatiana Romanenko, sonbahar mevsiminin birçok insanın kendini iyi hissetmesine neden olan bir tür depresyon oluşturduğuna dikkat çekiyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 10:42:17

Sonbahar depresyonuna dikkat!

 Rus ‘Tvoy Doktor' hastanesinin aile hekimi ve başhekimi Dr. Tatiana Romanenko, sonbahar mevsiminin birçok insanın kendini iyi hissetmesine neden olan bir tür depresyon oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Doktor, tıp uzmanlarının sonbahar depresyonunu, gün uzunluğu azaldıkça ve hava durumu değiştikçe biyo-ritimdeki doğal bir değişimle ilişkilendirerek bizi her zaman uykulu hissettirdiğini belirtiyor.

Düşük canlılığın eşlik ettiği ilgisizlik ortaya çıkarsa, o zaman her şeyden önce neden belirlenmelidir.

5f7d66684c59b7755569f212

Dr. Romanenko diyor ki, "Kişi durumunun geçen Cuma gününe benzer olduğunu hissediyorsa, öncelikle bu duygunun nedeni belirlenmeli. Güneş ışığının azlığından mı, stresten mi, yoksa bu durumun iyi nedenleri var mı?"

Canlılıktaki düşüşü etkileyebilecek pek çok neden olduğunu, ancak bunları tespit etmek ve tanımlamak için gerekli testler ve analizlerin yapılması gerektiğini belirtten Dr. Romanenko, "Bunun hakkında konuştuğumuzda, aslında hayattan zevk almayı engelleyen kronik iltihap anlamına geliyor. Bu nedenle, bu testler vücutta uykuda veya aktif enfeksiyon olmadığından emin olmak yapılıyor” diyor.

1*eVmWwQfbxkvSR3gHw1mrxA

Dr. Romanenko'ya göre, depresyonun nedeni vücuttaki vitamin veya mineral elementlerin eksikliği olabilir. Örneğin, B12 veya B9 vitamini eksik olduğunda, anemi gelişebilir ve oksijen açlığı ortaya çıkabilir.

Depresyonun diğer nedeni hormonlar olabilir. Çünkü hormon seviyesindeki bozukluk çoğu zaman bir duygudurum bozukluğuna yol açar. Bu konuyu belirlemek için hormonal analizler gereklidir.

Fakat test ve analizlerin sonuçları kişinin kendini zayıf ve kötü hissetmesine rağmen sağlık durumunun iyi olduğunu gösteriyorsa ne yapılmalı?

unnamed_2

Doktor Romanenko, “Laboratuvar tetkiklerinde herhangi bir hastalık veya anormallik tespit edilmediyse güçsüzlüğün sebebinin hareketsizlik olduğu söylenebilir. Bu hemen spor salonuna gitmek veya parkuru bir saat veya daha fazla koşmak anlamına gelmez. Çünkü hareketsizlikten kasıt, vücut kaslarının doğal olarak yürüyüş ve fiziksel egzersizler yaparak çalıştırılması gerekliliğidir. Neden işe gidip yürüyerek dönmemeliyiz?" diye ekliyor ve “Akşamları televizyon veya bilgisayar karşısında oturmak yerine dolaşın” önerisinde bulunuyor.

Kaynak: Novosti

Haber Ara