Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

'Son terörist etkisiz hale gelinceye dek...'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terörizme karşı çok kapsamlı bir mücadele başlattıklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 12:24:17

'Son terörist etkisiz hale gelinceye dek...'

Eroğlu, bir termal otelde 81 ilden gelen gazi ve şehit yakınlarıyla buluştu.

Burada konuşan Bakan Eroğlu, özellikle şehit aileleri ve gazilerin ülkenin, milletin başının tacı olduğunu, bir askerimiz şehit düştüğü zaman herkesin yüreğinin kan ağladığını belirterek, "Tek tesellimiz, 'şehitler ölmez' şeklindeki ayeti kerime. Muhtemelen onların ruhları da burada, bize muhakkak tebessüm ediyorlar" diye konuştu.

Eroğlu, peygamberlikten sonra en yüce mertebenin şehitlik mertebesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda her ailede bir şehit vardır. Benim bir dedem 1911 Birinci Balkan Harbinde Edirne'de şehit düşmüş. Yıllarca bulamadık izini. Birkaç ay önce Osmanlı kayıtlarından buldum. Edirne şehitliğinde benim de dedem var. Orayı tanzim ediyoruz. Çok duygulandım şehit torunu olmaktan. Kıbrıs harekatında ben de yedek subaydım. Çok uzun süreli askerlik yaptım, 19 ay. Bu, vatan için büyük bir onurdur. Ben de şehit ailelerine, gazilere çok önem veren bir kişiyim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı değiliz ama sırf bu işlere bakmak üzere benim bir daire başkanım var. O da şehit ailesi, bu işlere bakıyor. Sürekli takip ediyor, bir şehit ailesinin meselesi varsa çözüyoruz. Hatta bir şehit olduğu zaman, 'ismi ilelebet yaşasın' diye onun ismini bir baraja, veya gölete veriyoruz."

Terörle mücadele

Şehit yakınları va gazilere hükümetin çok büyük önem verdiğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, seçimlerden sonra da bu konuda ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

Eroğlu, terörle ilgili çok büyük bir mücadele başlattıklarını ifade ederek, "Teröre karşı çok kapsamlı bir mücadele başlattık. Allah izin verirse son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele sürecek. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin duaları bu milleti ayakta tutuyor, ilelebet de ayakta tutacaktır. Allah nasip ederse 2023 yılında Türkiye'yi dünyada 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Zaten onun ayak seslerini duyurmaya başladık" dedi.

Haber Ara