Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Son dakika! Periscope TV'ye Türkiye'de engelleme kararı

Twitter'ın canlı yayın platformu Periscope'a, Periskop İletişim ve Prodüksiyon şirketi marka hakkına tecavüz ettiği iddiasıyla dava açtı. Mahkeme Türk şirketi haklı bularak, Periscope'un Türkiye'de yasaklanmasına karar verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-12 14:43:22

Son dakika! Periscope TV'ye Türkiye'de engelleme kararı

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına davacı Periskop İletişim ve Prodüksiyon şirketi ile davalılar Twitter, Apple ve Google şirketinin avukatları katıldı.

'MARKA HAKKINA TECAVÜZ'

Davacı Periskop şirketinin avukatı, “Marka hakkına tecavüz hali nettir. Davalılar tescilli bir markaları olmadan müvekkil şirket markasını sistematik olarak tecavüz halini devam ettirmektedirler. Bu durum bilirkişi raporu ile tespit edilmiştir. Davamızın kabulüne karar verilsin” dedi.

DAVANIN REDDİNİ İSTEDİLER

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, davalı Google avukatı ise, “Müvekkil şirketin sorumluluğuna yol açacak mahiyette hukuka uygun bir bildirim yapılmamıştır. Ayrıca müvekkil Google marka ihlalini bilebilecek ya da bu konuda kendi başına kanaat getirebilecek bir pozisyonda değildir. Davanın reddine karar verilsin” diye konuştu.

Aynı şekilde davalı Twitter ve Apple şirketlerinin avukatları da müvekkillerinin hiçbir şekilde sorumlu olmadığını belirterek davanın reddini istedi.

TÜRKİYE'DE ERİŞİM ENGELLENECEK

Mahkeme 3 yıllık yargılamanın sonunda davayı karara bağlayarak, Türkiye'de faaliyet gösteren davacı Periscope İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri Ltd. şirketini haklı buldu.

Mahkeme, davalılar Twitter, Apple ve Google'ın, davacı Periscope şirketinin TPE nezdinde tescilli “Periscope” ibareli marka hakkına tecavüzün tespiti ve tecavüzün durdurulmasına karar vererek, Türkiye sınırları içerisinde tecavüz oluşturan Periscope adı altındaki her türlü reklam ve tanıtım faaliyetlerinin durdurulmasını hükmetti.

Mahkeme, ayrıca Periscope ibaresini, davalıların tanıtım sayfalarında içerikte adres bağlantılarında kullanımlarının durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, mümkün olmadığı taktirde tecavüz oluşturan davalıların mobil periscope uygulaması “periscopeco” isimli twitter hesabı ve “www.periscope.tv” adlı internet sitesinin Türkiye'den erişimin engellenmesini hükmetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara