Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Son 4 ayda 8 bin Boko Haram üyesi teslim oldu

Nijerya'da, Boko Haram'a karşı yürütülen Güvenli Koridor Operasyonu kapsamında nisandan bu yana 8 bin Boko Haram üyesi teslim oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 15:10:51

Son 4 ayda 8 bin Boko Haram üyesi teslim oldu

Dünya Bülteni'nin Nijerya'da yayın yapan haber ajansı NAN'ın haberine göre, Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Rabe Ebubekir, nisan ayında başlatılan Güvenli Koridor Operasyonu'nda şu ana kadar Boko Haram'ın esir tuttuğu en az 10 bin kişinin kurtarıldığını ifade etti.

Kurtarılan vatandaşların bir kısmının ailelerinin yanına gittiğini anlatan Ebubekir, bir kısmının ise çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan mağdurlar için hazırlanan kamplara yerleştirildiğini söyledi.

BOKO HARAM ÜYELERİNE REHABİLİTASYON

Ebubekir, operasyon çerçevesinde 8 bin Boko Haram militanının da ordu birliklerine teslim olduğunu kaydetti. Güvenli Koridor Operasyonu'nun başarılı şekilde devam ettiğini aktaran Ebubekir, teslim olan militanlar için kapsamlı rehabilitasyon çalışmalarının yürütüldüğünü bildirdi. Boko Haram militanlarının topluma kazandırılmasının ilk hedefleri olduğunu, bu kişilere kamplarda mesleki eğitim verildiğini dile getiren Ebubekir, Nijerya'nın orta kesimindeki eyaletlerde tarım arazileri üzerine çıkan çatışmalar için benzer bir yöntemin izlenebileceğini, buralardaki silahlı çobanların eğitimden geçirilebileceğini ifade etti.

17 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından örgütün, 2009'dan itibaren düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Örgütün eylemleri, yaklaşık iki milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdü.

Haber Ara