Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Somali'den Türkiye'ye getirilen yaralılar

Sağlık Bakanı Demircan:- 'Türkiye insani görevini hakkıyla yerine getirmiştir ve yaralılara gereken yardımı, tedaviyi yapmıştır'- 'Numune Hastanemizde 8 yaralımız tedavi altında, gerekli müdahaleler yapılıyor. 3'ü Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde, 1' Dışkapı Çocuk Hastanesi'nde, 2'si yine Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ve 3'ü de GATA'da, 18'i de Polatlı Devlet Hastanes

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 11:27:20

Somali'den Türkiye'ye getirilen yaralılar
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralananlara ilişkin, "Türkiye insani görevini hakkıyla yerine getirmiştir ve yaralılara gereken yardımı, tedaviyi yapmıştır." dedi.

Bakan Demircan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, yetkililerden Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralananların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaret ettiği yaralılar ve yakınları ile de konuşan Demircan, hastanede yaptığı basın açıklamasında, Hakkari'de meydana gelen patlamada şehit olan 4 askere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Terörün Türkiye'yi uzun süredir ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini ve can kaybına yol açtığını vurgulayan Demircan, "Ülkemiz, elbette ki teröre teslim olmayacak ve teröre karşı elinden geleni yapacak." dedi.

Mogadişu'daki bombalı terör saldırısının, Somali tarihindeki en büyük ve en menfur saldırı olduğunu belirten Demircan, saldırıda yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 civarında da yaralının olduğuna değindi.

Bakan Demircan, Somali halkının adeta bir mahalleyi yok eden bir bombalı saldırı ile karşı kaşıya kaldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye, mazlumların ayağına diken batsa onun acısını hisseden büyük bir devlet, bir büyük millet. Değerli Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatıyla hemen harekete geçildi. Sağlık Bakanlığı olarak burada gerekli hazırlıkları yaptık, gerekli kadroları oluşturduk. Önden büyük bir ambulans uçağımız yola çıktı. Biz de, Sağlık Bakanlığı olarak tüm ekimizle birlikte Somali'ye hareket ettik. Somali'ye vardığımızda gördük ki sahada bizden başka kimse yok. Birleşmiş Milletlerin bile hareket geçmediği bir tablo vardı. Türkiye orada üzerine düşeni zaten başta beri yapmış. Çünkü patlamanın 5 kilometre öbür tarafında Türkiye'nin yapmış olduğu ve Türkiye ile birlikte Somali'nin ortak işlettiği Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi, 220 yataklı bir hastanemiz, orada doktor arkadaşlarımız gerekli müdahaleleri yapmışlar. 200'ün üzerinde yaralı kabul etmişler. Orada, 11 ölü var. Diğer ağır yaralılar, yaklaşık 60 yaralı yatırılmış, pek çoğu ayakta tedavi edilmiş. O yaralılardan 10 tanesi de Türkiye'ye sevk edildi. Diğer hastanelerden gelenlerle de birlikte 35 ağır yaralı hastayı biz, oradan gerekli şartlar sağlanarak aldık, ambulans uçakla getirdik. Sağlı ekibimiz Somali'de Mogadişu'dan Ankara'ya kadar başlarında nezaret etti."

- "Tedavileri yapılıyor"

Yaklaşık 7 saat süren bir yolculuktan sonra yaralıların hastanelere yatırıldığını aktaran Demircan, "Numune Hastanemizde 8 yaralımız tedavi altında, gerekli müdahaleler yapılıyor. 3'ü Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde, biri Dışkapı Çocuk Hastanesi'nde, 2'si yine Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ve 3'ü de GATA'da, 18'i de Polatlı Devlet Hastanesi'nde, tedavileri yapılıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin insani görevini hakkıyla yerine getirdiğini vurgulayan Demircan, şu görüşlere yer verdi:

"Yaralılara gereken yardımı, tedaviyi yapmıştır. Biz oraya giderken aynı zamanda oranın acil ihtiyacı olan ilaç, serum gibi tıbbi ihtiyaçlarını ve tüketim malzemelerini de götürdük. Somali halkına Türk halkımızın, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını, geçmiş olsun dileklerini götürdüm. Aynı şekilde oradan da gelirken başta Cumhurbaşkanları, Başbakanları ve Bakanları olmak üzere onların Türk halkına, milletimize şükran ve minnet duygularını getirdim. Türkiye, büyük ülke, kendisine yakışanı yapmıştır."

Bakan Demircan, şu an için Somali'den başka yaralıların getirilmeyeceğini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara