Dolar

32,3706

Euro

35,0234

Altın

2.325,30

Bist

9.079,97

Somali'deki terör saldırısına tepkiler

Güney Afrika'da faaliyet gösteren Somalililer Vakfı, Mogadişu'da 300'den fazla kişinin ölümüne neden olan terör saldırısına tepki gösterdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-21 01:03:25

Somali'deki terör saldırısına tepkiler
Güney Afrika'da faaliyet gösteren Somalililer Vakfı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da 300'den fazla kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını protesto etti.

AA muhabirine açıklama yapan Somalililer Vakfı Başkanı Abdı Alas Guure, Eş-Şebab'ın Somali'de bugüne kadar çok sayıda eylem gerçekleştirdiğini belirterek, Somali'deki son saldırıda her zaman olduğu gibi masum ve savunmasız insanların hedef alındığını söyledi.

Guure, "Terör bu sefer yüzlerce insanın canına kıyarak bugüne kadarki en büyük eylemlerinden birini gerçekleştirmiş oldu. Böyle bir saldırının tekrar yaşanmaması için burada toplandık." dedi.

Terör saldırılarının ağırlıklı olarak İslam ülkelerini hedef aldığına dikkati çeken Guure, "Buna hep beraber göğüs germeliyiz. Bu bağlamda bizlerin bu kara günümüzde yardımlarını esirgemeyen Türkiye ve diğer dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu hafta içinde göndermek üzere Somali'deki yaralılara yardım topluyoruz. Bütün dünyayı da bizim bu kara günümüzde yaramızı sarmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Müslüman Yargı Konseyi (MJC) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdul Khalik Allie de Afrika liderlerinin ve Afrika Birliği'nin teröre karşı ortak duruş sergilemelerinin önemini vurguladı.

Allie, şunları dile getirdi:

"MJC olarak Mogadişu'da en az 300 insanın ölümüne neden olan terör saldırısını en sert biçimde kınıyoruz. Türkiye, Arakan örneğinde olduğu gibi, Somali saldırısında da en hızlı girişimi yaparak teröre karşı samimiyetini ortaya koymuş ve masum insanların yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Afrika Birliği'ni ve liderlerini teröre karşı kararlı bir şekilde bir araya gelmeye çağırıyoruz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara