Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Somali'de Eş Şebab militanlarına 'af' teklifi

Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullahi Farmajo, Eş Şebab militanlarına savaş ilanının ardından af için 60 günlük süre verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 15:57:57

Somali'de Eş Şebab militanlarına 'af' teklifi

BBC Türkçe'nin haberine göre Başkan Farmajo, teslim olan militanlara eğitim ve iş sağlanacağını açıkladı. Devlet Başkanı Farmajo açıklamasını askeri elbise içinde başkent Mogadişu'daki basın toplantısı sırasında yaptı.

Farmajo "Eş Şebab tarafından yanlış yönlendirilen gençleri bağışlamak istiyoruz" dedi. Devlet Başkanı, ülkede artan saldırılara karşı güvenlik güçlerinin savaşmaya hazır olduğunu da söyledi:

"Terör saldırıları sıklaştı ve bütün Somali güçleri tehlike durumlarına ve teröre karşı alarm durumunda."

EŞ ŞEBAB NE İLE SUÇLANIYOR?


Eş Şebab militanları kuraklıkla boğuşan ülkedeki yardım çalışanlarının kaçırılma olaylarından sorumlu görülüyor.

ZAMANLAMA MANİDAR

Açıklama, ABD Başkanı Donald Trump'ın Somali'de Eş Şebab militanlarına yönelik hava saldırılarındaki kısıtlamaları hafifletmesinin ardından geliyor. ABD ordusunun yeni uygulamasının sivil kayıpları artırabileceği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Savaşın şiddetinin artması nedeniyle Somali'nin istihbarat ve emniyet servislerindeki üst düzeylere yakın zamanda yeni kişiler getirildi. Farmajo yeni bir askeri komutan, ulusal güvenlik ve istihbarat sorumlusu, emniyet müdürü ve cezaevleri genel müdürü atadı. Şubat ayında seçilen yeni devlet başkanı "yeni bir başlangıç" sözü vermişti.

Haber Ara