Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Solcu medya başörtüsü karşıtlığına devam ediyor

Okullarda kaldırılan başörtüsü yasağını yeniden hortlatma niyetindeki sol medya, bu sefer bir okulun broşürlerinde kullandığı “başörtülü çocuğa” kafayı taktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 15:48:26

Solcu medya başörtüsü karşıtlığına devam ediyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul ve Afyonkarahisar'da şubeleri bulunan Cemre Okulları'nın broşürlerinde kulandığı ‘başörtülü çocuk' sol medyaya dert oldu. Türkiye'de 28 Şubat post-modern darbe sürecinde doruk noktasına ulaşan okullardaki başörtüsü yasağı son yıllarda kaldırılırken, bu yasağın özlemi içinde olan bazı medya kurumları ise yasağı yeniden hortlatmaya çalışıyor.

MEZHEPÇİ GAZETE BAŞÖRTÜSÜNE 'TÜRBAN' DEDİ 

İnternetten yayın yapan Sol, haberi “Çocuklara türban takıp ticari reklam yaptılar: Piyasacılık ile dincilik yine el ele...” başlığıyla verirken, mezhepçi yaklaşımlarıyla bilinen Birgün gazetesi ise “Çocuklara türban takıp ticari reklam yaptılar” başlığını kullandı.

Sol, haberin içeriğinde şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'da iki, Afyonkarahisar'da bir yerleşkeye sahip Cemre Okulları adlı ticari kuruluş, tanıtım kampanyalarında saçları görünen bir tek öğrenci bile kullanmayarak bir ilke imza attı. Okulun tüm reklam afişlerinde türbanlı çocuklar kullanıldı.

Haber Ara