Dolar

32,5975

Euro

34,7931

Altın

2.498,37

Bist

9.439,94

Sokaktaki evsizler birlikte iftar açtı

Sokaktaki evsizler birlikte iftar açtı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 22:55:30

Sokaktaki evsizler birlikte iftar açtı
Sokaktaki Evsizler Dayanışması tarafından sokakta yaşayanlar için Beyoğlu'nda iftar sofrası kuruldu.

Galatasaray Lisesi önünde Sokaktaki Evsizler Dayanışması Gönüllüleri'nce getirilen yemekler, kaldırıma açılan gazete kağıtları üzerinde kurulan iftar sofrasında, sokakta yaşayanlara ikram edildi.

İftarın ardından gönüllüler adına açıklama yapan Oşin Şirinpınar, "İftardan sahura evsiz dostlarımızla birlikteyiz" sloganıyla Galatarasay Lisesi önünde toplandıklarını, kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Bugüne kadar farklı etkinliklerle sokakta kalan evsizlerin sesini duyurmaya çalıştıklarını belirten Şirinpınar, şöyle konuştu:

"Kış aylarında iki kez evsiz insanlarla sabahlama etkinliğimiz olmuştu. Geçtiğimiz senelerde de bu etkinlikler yapılmış ve kamuoyunun dikkatini evsiz insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmek istenmişti. Evsiz insanlara çorba dağıtımında gönüllüler olarak kalbi güzel insanları bir araya getirme arzusundayız. Burada farklı görüşlerden olmamıza rağmen çok sayıda gönüllü bir araya gelmiş, evsiz insanların toplumdan koparılmış hayatlarına karşı hep birlikte aynı sofrada olmak istiyoruz. Tek arzumuz kamu yetkililerinin de bu kampanyaya destek vererek, evsizlere daha fazla barınma hakkı sağlamasıdır."

İftarın ardından evsizlerin daha iyi ortamlarda yaşaması için başlatılan imza kampanyasına vatandaşlardan destek istendi.

Bu arada, bazı turistler de evsizlerle birlikte yemek yedi.

Haber Ara