Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek? İçişleri Bakanlığı ne açıklama yaptı?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Milyonlarca kişi, koronavirüs yüzünden evlerine tıkıldı ve hafta sonları da yasaklar yüzünden evlerden hiç çıkamıyoruz. İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi akşam saat 21.00'dan sonra hafta sonu da tüm gün getirilen sokağa çıkma yasağı uygulanmasına başladı. Yasağın korona virüs vaka sayılarında düşüş sağlamasının ardından ne zaman son bulacağı da büyük bir merak konusu oldu. Peki ama İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Sokağa çıkma yasakları ne zaman kalkacak? Her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-18 08:53:08

Sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek? İçişleri Bakanlığı ne açıklama yaptı?

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği son Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı biliniyor.

Sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti.

11 Ocak tarihli Kabine Toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." ifadesini kullandı.

Haber Ara