Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Sokağa çıkma yasağına ihtiyaç molası

Mardin'in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına ihtiyaçlar nedeniyle ara verildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 20:53:46

Sokağa çıkma yasağına ihtiyaç molası

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının 4 mahalle dışında bugün saat 08.00 ile 16.00 arasında kaldırılmasının ardından, günlerdir evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşların, ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıktığı bildirildi.
 
Ajansların haberine göre; Vatandaşların akın ettiği market, fırın ve manavların önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Bazı vatandaşların ise ailelerini de alarak araçlarıyla ilçeden ayrıldığı görüldü. 

Sokağa çıkan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılarken elektrik ve su kesintileri nedeniyle de zor durumda kaldıklarını dile getirdi. PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında barikatlara teröristlerin tuzakladığı patlayıcının imha edilmesi sırasında elektrik ve su hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için ekiplerin çalışma yaptığı görüldü.

‘HALİMİZ PERİŞAN'

Yasağın başlamasından bir gün sonra ilçede su ve elektrik kesintisi başladığını söyleyen 10 çocuk annesi Cihan Aydın, "Patlama nedeniyle evlerimiz adeta harabeye döndü. Halimiz perişan bu bombayı buraya ne diye koyuyorlar. Evde günlerce elektriksiz ve susuz kaldık. Bir akrabamız mahallede jeneratör kurmuştu, telefon ve lamba şarjlarımızı oradan dolduruyorduk. Bugün yasak kalktı biz de ihtiyaçlarımızı almak için dışarı çıktık" dedi.

‘YASAKLARIN KALKMASINI İSTİYORUZ'

İlçe genelinde uygulanan yasağın biran önce kalkmasını umut ettiklerini belirten Kemal Doğan, "Bugün ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalıştık. Günlerdir elektrik ve susuz kaldık. Artık yasakların kalkmasını istiyoruz. Yasak günlerde çocuklara mahalle aralarında sokağa çıkarıp biraz hava almasını sağlamaya çalıştık. Elektrik kesintisi nedeniyle telefonlarımızı aracımızın aküsüyle şarj ediyorduk. İletişimimizi bu şekilde sağlamaya çalışıyorduk" dedi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağına ara verilmesi sırasında güvenlik güçlerinin ilçede sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bu arada sokağa çıkma yasağının kaldırılmadığı Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ise güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonları sürdü.

HDP'Lİ VEKİLLER VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Bu arada açlık grevi yaptıkları belirtilen HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Ali Atalan, Erol Dora ve Mithat Sancar, sokağa çıkma yasağına ara verildiği sırada, caddeleri gezerek vatandaşlarla görüştü.

Haber Ara