Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Snowden’ın Hong Kong’daki 2 haftası

Görgü tanıkları, Erward Snowden’ın Hong Kong’daki iki haftasına dair açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 16:02:04

Snowden’ın Hong Kong’daki 2 haftası

Eski NSA çalışan Erward Snowden'ın, NSA'nın başta ABD olmak üzere çok sayıda ülkede milyonlarca insanı dinlediğine dair gizli kayıtları sızdırması tüm dünyada bomba etkisi yaratmıştı. Snowden'ın gizlice ABD'den Hong Kong'a kaçtığı, kaçmadan önce iletişime geçtiği gazetecilerle temmuz ayında Hong Kong'taki Mira Otel'de buluştuğu, daha sonra ise saklandığı biliniyordu. Ancak Snowden'ın Rusya'ya kaçmadan önce Hong Kong'da geçirdiği iki hafta ile iligli bugüne herhangi bir şey bilinmiyordu. The New York Times, Handelsblatt ve The National Post'a bilgi veren görgü tanıkları, o iki haftaya dair açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in Türkçe'ye aktardığı habere göre Buna göre, Snowden Hong Kong'ta göçmenlerin kaldığı evlerde saklandı.

O görgü tanıklarından biri 42 yaşındaki Filipinli Vanessa Mae Bondalian Rodel isimli bir kadın. New York Times'a, Snowden'ın beraberindeki iki avukatıyla birlikte birden kaldığı evinde kapısında belirdiğini anlatan Rodel, ilk başta Snowden'ı tanımadığını söyledi.

Onun kim olduğundan haberim yoktu” diyen Rodel, misafirinin kimliğini bir gazetenin manşetinde gördüğü fotoğraf sayesinde anladığını belirtip ekledi:

Aman Tanrım, inanılmaz. Dünyanın en fazla aranan adamı benim evimdeydi.”

Snowden'ın Hong Kong'a kaçmasına yardım eden insan hakları avukatı Robert Tibbo ise National Post'a yaptığı açıklamada “Yardım etmek için yapmam gereken ve yapabileceği neyse onu yaptım” dedi. Tibbo sözlerini “Böyle yüksek profilli bir adamın, Hong Kong'daki en fazla yerilen insanların arasında olacağı hiç kimse hayal bile edemezdi. Onu hiç kimsenin bakmayı düşünmeyeceği bir yere yerleştirdik” diye sürdürdü.

Haber Ara