Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

SMDK heyeti Moskova'da

SMDK heyeti Moskova'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-13 13:50:37

SMDK heyeti Moskova'da
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından davet edilen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) heyetinde yer alan Bedir Camus, "Rusların yeni ne teklif edeceğini dinlemek için Moskova'ya geldik" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmeleri öncesinde AA muhabirine konuşan Camus, SMDK başkanlığı seçimi dolayısıyla ertelenmiş bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rusların yeni ne teklif edeceğini dinlemek için geldik. Moskova'da diğer muhalif gruplarla bir araya gelme planımız yok" diye konuştu.

Camus, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in DAEŞ'le mücadele koalisyonu kurulması fikrinin, Esed çekilmeden mümkün olmayacağına vurgu yaparak, "Suriye'de toplumsal ve toprak bütünlüğünün korunmasının tek yolu Esed'in gitmesi. Bizim tutumumuz açık ve net, Suriye krizinin çözümüne katkı sağlamak isteyen ülkeler, Esed'siz bir geçiş hükümeti kurulması konusunda bize yardım etmeli" ifadelerini kullandı.

SMDK Başkanı Halid Hoca ve beraberindeki 5 kişilik heyet önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'la görüşecek, heyet daha sonra da Dışişleri Bakanı Lavrov tarafından kabul edilecek.

-Moskova'da Suriye diplomasisi

Rusya'da SMDK heyetinin yanı sıra Kahire Koalisyonu ve PYD heyeti de bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, dün PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile bir araya gelmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'deki durum ve Rusya'nın DAEŞ'le mücadele konusundaki Kürt gruplar dahil geniş terörle mücadele cephesi oluşturulması teklifinin detaylı bir şekilde ele alındığı belirtilmişti.

Daha önce Lavrov, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr Moskova'da görüşmüş ve Suriye krizini değerlendirmişti.

Haber Ara