Dolar

32,6011

Euro

34,8334

Altın

2.498,04

Bist

9.454,15

SMDK'dan Lazkiye'de genel seferberlik çağrısı

SMDK'dan Lazkiye'de genel seferberlik çağrısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 19:07:20

SMDK'dan Lazkiye'de genel seferberlik çağrısı
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve devrimci gruplara Lazkiye'de genel seferberlik ilan etme çağrısında bulundu.

Esed güçlerinin ve Rus uçaklarının desteğiyle Lazkiye vilayetinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine yönelik saldırıları çerçevesinde SMDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, ÖSO ile devrimci gruplara "işgalci güçleri püskürtmek ve mağlup etmek için" işbirliği yapma ve Lazkiye'de genel seferberlik ilan etme çağrısı yapıldı.

Uluslararası toplumdan Suriye halkına ve ÖSO'ya yönelik saldırıların durması için gerekli önlemleri alma, Rusya ile İran'ı "işgallerini bitirme" ve tüm güçlerini Suriye topraklarından çekmeye zorlama talebinde bulunulan açıklamada, Rus uçaklarının hedef aldığı birçok bölgede DAEŞ militanlarının bulunmadığı kaydedildi.

Komşu ülkelere gidecek sığınmacıların güvenli bölgelere geçişini kolaylaştırmaları için çağrı yapılan açıklamada, sınır bölgelerindeki kamplarda yaşayan sığınmacıların Rus saldırılarına maruz kaldığı, zor şartlar altında yaşadığı, kış mevsiminin yaklaşmasıyla çadır, ısıtıcı, gıda ve ilaç gibi ihtiyaçların arttığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Suriye halkının hakları ve taleplerini gerçekleştirmek için çalışan" ÖSO'ya gerekli askeri desteğin verilmemesi durumunda sahadaki durumun terörist güçler ve mezhepçi milisler lehine değişeceği uyarısında bulunuldu.

Haber Ara