Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

SMDK: 52'nci Tugay'dan sonraki hedefimiz başkent Şam

SMDK: 52'nci Tugay'dan sonraki hedefimiz başkent Şam

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 12:08:04

SMDK: 52'nci Tugay'dan sonraki hedefimiz başkent Şam
uriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Başkanı Abdulbasid Seyda, "Silahlı muhalif grupların Suriye'nin güneyindeki Esed güçlerine ait 52'nci Tugay'ı ele geçirmesinin söz konusu bölgede önemli bir askeri ilerlemeye işaret ettiğini ve bundan sonraki hedefin ise Şam olacağının anlaşıldığını" söyledi.

Seyda, "Savaş alanında elde edilen bu başarıların, bölgede yaşanan gelişmelerin daha iyi anlaşılabilmesi için siyasi çabaların artırılmasını gerekli kıldığına" değinerek, "gelecekte elde edilecek kazanımlar ve engeller karşısında alınacak kararlarda bir bütünlük oluşturulmasının önemine" vurgu yaptı.

Muhalif güçlerin son dönemde gerçekleştirdiği ilerlemeye ilişkin açıklama yapan SMDK Sözcüsü Salim Muslat ise, "ilerlemenin safların birleştirilmesinin doğal bir sonucu olduğunu, bu ilerlemenin yankısının tüm Suriye'ye yayılacağını ve nihai zaferin yakın olduğunu" ifade etti.

Muslat, "Kurtuluş savaşının devam ettiğine ve tüm Suriye topraklarını kapsayacağına" dikkati çekerek, SMDK'nın daha fazla kan akmaması, Silahların bırakılarak Suriye'nin yeniden inşasının sağlanması için ve halkın isteklerinin garanti altına alınarak yerine getirilebilmesi için çabalarını sürdüreceğini isöyledi.

Güney cephesindeki muhalif silahlı gruplar başlattıkları "Kasas operasyonunun" ardından Dera'nın doğusundaki el-Hirak'ta bulunan rejime bağlı 52'nci Tugay ile Melliha kırsalının batısındaki köylerinin tamamını ele geçirmişti.

Suriye'deki en büyük ikinci tugay konumundaki 12 bin hektar alan üzerine kurulu 52. Tugayın bünyesinde savunma, hava, tank ve roket birliklerinin yanısıra askeri keşif ve mühendislik birimleri yer alıyordu.

Muhalifler Dera ile Suveyda kentlerini birbirinden ayıran 52. tugayı ele geçirerek Es-Sale Askeri Hava Üssü'ne giden yolu açtı. Ayrıca straejik konumdaki Dare, Rahm ve Sekake bölgelerinin de muhalifler tarafından alınması Esed güçlerinin elindeki İzra, Harve, Gazale gibi yerlere yapacağı olası ikmallerin önünü kesmiş oldu.

Haber Ara