Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Skandal sözler: Filistinliler bunu hak etti

Yardımları kesmelerinin muhtemel bir barış anlaşmasını engellemeyeceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Jushner, 'Filistinliler Amerika’nın yardımları kesme kararını hak ettiler' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-15 17:46:56

Skandal sözler: Filistinliler bunu hak etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Siyonist Jared Kushner, Filistinlilerin Amerika yönetimini kötü göstermeleri nedeniyle Amerika'nın kendilerine yardımları kesme kararını hak ettiklerini savundu.

New York Times'e demeç veren Kushner, Filistinli liderlerin Amerika idaresini kötü göstermelerinin ardından yardımları kaybetmeyi hak ettiklerini söyledi.

Kushner demecinde; “Yardımların çıkarlarımızı güçlendirmek ve muhtaçlara ulaştırmada kullanmak gerekir. Filistinlilere gelince, onlara yapılan yardımlar yıllardır devam etti. Ancak bu yardımlar onları ayakları üzerinde duracak planlarla yapılmadı” dedi.

Kushner alınan kararların İsrail ile Filistinliler arasında muhtemel bir barış anlaşmasına varmaya engel teşkil etmeyeceğini iddia ederek, Donald Trump'ın barış ihtimalini iyileştirmede başarılı olduğunu iddia etti.

Geçen yıl işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist rejimin başkenti ilan eden ABD, Aralık ayında büyükelçilik binasını buraya taşıdı.

Çok geçmeden Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'ne yaptığı yardımları kıstığını, daha sonra da kestiğini duyurdu.

FKÖ'nün Washington'daki ofisini kapatan ABD yönetimi, Filistin Yönetimine yaptığı yardımları da güvenlik birimlerine yaptığı yardımları hariç tutarak kesti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara