Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Skandal: Alman polisi tecavüzcülere sahip çıktı

Alman polisi bir skandala daha imza attı. Ülkede işlenen birçok suç delilini kaybetmekle suçlanan Alman polisinin, onlarca çocuğu tecavüz eden 2 sapığa ait dijital delilleri yok ettiği ortaya çıktı. Yaşananlar karşısında Almanlar şokta.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-23 11:12:46

Skandal: Alman polisi tecavüzcülere sahip çıktı

 

Alman polisinin suç dosyası kabarıyor. Başta Türkler ve yabancılara karşı düzenlenen ırkçı saldırılarda elde edilen delilleri yok etmekle suçlanan Alman polisi, yeni bir skandala daha imza attı. Alman polisinin, onlarca çocuğu tecavüz eden iki sapığa ait dijital belgeleri yok ettiğini itiraf etmesi, Almanları şoke etti.

POLİS DELİLLERİ YOK ETTİ

Kuzey Ren-Vestfalya'nın batı eyaletindeki bir kasaba olan Luegde'deki meydana gelen olayda Andreas V., 56 ve kamp komşusu Mario S., yıkık bir karavan parkında onlarca çocuğa cinsel tacizde bulundu. Taciz olayının dijital delillerini yok etmekle suçlanan Alman polisi, suçlayıcı dijital delillerin tamamen kaybolduğunu ve yedeklemeyi unuttuklarını söyledi. Bu arada henüz gözden geçirilmemiş 115 kritik delili içeren bir valizin de kaybolduğu ortaya çıktı.

ALMANLAR ŞOKTA

Olayın basına yansıması üzerine yaşanan tecavüz skandalı ve polislerin delilleri yok etmesi, Almanları şoke etti. Polisin yaşananlar karşısında sorumluluklarını yerine getirmemesine kızan Almanlar, İçişleri Bakanlığın harekete geçmesini istedi.

‘DELİLLERİN KAYBOLMASI
TAM BİR FELAKET!

Alman Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul de, konuyu araştırmak için 4 kişiden oluşan bir birim kurulduğunu açıkladı.
Yaşanan çirkin olaylar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Reul, “Delillerin kaybolması bir felaket. Bu polisin başarısızlığı. Bu tür hatalar bir daha asla olmamalı” diyerek, mağdurların yakınlarından özür diledi.

ŞORUŞTURMA SÜRÜYOR

Sapık Andreas V.'nin sadece koruyucu kızına tecavüz etmekle kalmayıp, aynı zamanda diğer çocukları tükenme tatil evine götürmek için yem olarak kullandığından da şüpheleniliyor.
56 yaşındaki şüpheli gibi, Mario S.'nın da işsiz ve hâlâ ailesiyle yaşadığı öğrenildi.
Alman yetkililer, 2 tecavüzcü hakkında soruşturmanın devam ettiğini söylediler.

 

Haber Ara