Dolar

32,3393

Euro

35,0979

Altın

2.237,45

Bist

8.794,80

Size tanınan tercihi iyi değerlendirin!

Üniversitelere geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi için de öğrenciler heyecan içerisinde...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-07 14:07:07

Size tanınan tercihi iyi değerlendirin!

Üniversite tercihleri başladı ve son gün 14 Ağustos...Üniversitelere geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi için de öğrenciler heyecan içerisinde.. Temel Yeterlilik Testi'nden en az 150, Alan Yeterlilik Testi'nden en az 170 puan alan adaylar, tercih yapabilecek. 

İşlemler, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.Bu yıl uzaktan eğitim dahil olmak üzere önlisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programlarında 845 bin 909 kontenjan var.Devlet üniversiteleri kontenjanı, okul birincileri hariç toplam 651 bin 885 olarak belirlendi.

Bunlara dikkat etmelisiniz?

- Üniversitenin akademik kadrosunu, yurt dışı anlaşmalarını, kampüsünü, teknik imkânlarını araştırın.

- Size tanınan tercih hakkınızı iyi değerlendirin.

- İlk sıralara sıralamanızdan yüksek yerleri, ortaya sıralamanızın yettiği yerleri, en altlara sıralamanızın altında olan programları yazın.

- İstemediğiniz bir bölümü bile yazmayın. Çünkü kazandığınız bölüme kaydolmazsanız önümüzdeki yıl ortalama 15-30 puanınız düşer.

- Seçtiğiniz bölümlerin özel koşullarını mutlaka inceleyin. Özel koşulları bulunan programları kazansanız bile kayıt yaptıramazsınız ve bir yılınızı kaybedersiniz.

- Eğer vakıf üniversitelerini tercih edecekseniz ücretlerini iyi inceleyin.

 

 

Haber Ara