Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Siyonistliğin dibi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-19 09:57:07

Siyonistliğin dibi

Kraldan çok kralcı, Yahudilerden çok İsrailci politikacı, yazar, çizer ve sözde entelektüel türünü her millette az ya da çok görmek mümkün.

Bunu yapmalarının çeşitli sebepleri vardır.

Kimi belirli bir çıkarı olduğu için İsrail'in avukatlığına soyunur, kimi de sırf İsrail karşıtlarına duyduğu düşmanlık ve nefret sebebiyle işgalcilere arka çıkar.

Arap ülkelerinde de bu tür kişilere rastlamak mümkün.

İşgal yönetimi, kendisini savunan ve cinayetlerini haklı gören herhangi bir Arap yazar olursa derhal yazılarını ve sözlerini paylaşır.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sitesi İbranicenin yanında İngilizce, Arapça, Rusça, Farsça ve İspanyolca yayın yapıyor.

Arapça sitede İsrail yanlısı Arap yazarların makaleleri alıntılanır.

Ayrıca sosyal medyada yapılan paylaşımlar da İsrail'in yakın takibindedir ve işgal rejiminin propagandasına destek olacak yazılara ve sözlere dikkat çekilir.

Örneğin, İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee bu türden tweetleri alıntılayarak işgal güçlerinin ne kadar haklı ve masum olduğunu Arap kamuoyuna anlatmaya çalışır.

Son günlerde Arap sokağında İsrail'i savunan mahlûkat sayısı o kadar çoğaldı ki sanırım işgalciler de bu duruma şaşırmışlardır.

Hatırlarsanız, Kuveytli bir gazeteci geçen Kasım ayında konuk olduğu televizyon programında İsrail'in işgalci olmadığını, Filistin topraklarının Allah tarafından İsraillilere verildiğini, bilakis Filistinlilerin orada işgalci olduklarını öne sürmüştü.

O gün bu sözler için “İsrail güzellemesinde gelinen son nokta” şeklinde yorumlar yapılmıştı.

Fakat her geçen gün ortaya çıkan yeni bir yazı veya açıklamayla farklı bir son noktaya daha ulaşıldığını, yokuş aşağı freni patlamış kamyon hızıyla inen İsrail hayranı Arapların Siyonistliğin dibini bulmakta kararlı olduklarını görüyoruz.

Onlardan biri Ramazan'ın başında düşmanlarına karşı İsrail'e zafer nasip etmesi için bu mübarek ay boyunca Allah'a dua edeceğini ilan etti.

“Arap Siyonistler” olarak da nitelenen akımın üyeleri şimdi de Kuveyt merkezli mobil telefon işletmecisi Zain'in Ramazan reklamına saldırıyorlar.

Sebebi ise reklamda Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunun vurgulanması, mülteciler sorununa ve Arakan Müslümanlarına yapılan zulme işaret ediyor olması.

Reklam filminin kahramanı çocuk ABD Başkanı Trump'a “Sayın Başkan! Filistin'in başkenti Kudüs'te iftar edeceğiz” diyor.

Sonra küçük bir kızı zindandan kurtararak onunla birlikte Mescid-i Aksa'ya doğru koşuyor.

Zain'in reklam filmi belki bazı açılardan eleştirilebilir.

Fakat filmi Kudüs ve Mescid-i Aksa temalı olduğu için topa tutmak anlaşılır gibi değil.

El-Arabiya kanalı eski Genel Yayın Yönetmeni Suudi Arabistanlı gazeteci Abdurrahman Er-Raşid'e göre söz konusu film, Müslüman Kardeşler fikrinin şirkete hâkim olduğunun kanıtı imiş.

Geçenlerde Türk dizilerini yayınlamama kararı alan Suudi Arabistan medya kuruluşu MBC de Zain'in reklam filminin grubun kanallarında yayınlanmasını durdurdu.

Çünkü Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesini ve Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını destekliyorlar.

“Filistin'in başkenti Kudüs” sözünü duymaya tahammülleri yok.

ABD Başkanı'nın kararının kabullenilmesini istiyorlar.

Veliy-i emirlerinin İsrail'le kurduğu sıcak ilişkilerin ve işgalcilerle işbirliğinin sorgusuz sualsiz desteklenmesi için kamuoyu oluşturma çabasındalar.

Filistin'den bahsedenlere, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya dikkat çekenlere kudurmuş köpek gibi saldırmalarının sebebi bu.

Biz de onların Siyonistliğin dibini bulabilmek için daha ne kadar alçalacaklarını merak ediyoruz.

Haber Ara