Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Siyonist Ronald Lauder, Müslüman karşıtı reklamlar için 1.1 milyar dolar harcadı

Times of Israel’de çıkan habere göre Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder, 2016 Amerikan başkanlık seçimleri süresince çekişmeli seçim bölgelerinde sağ kanattan sivil toplum örgütlerine Müslüman karşıtı reklamlar üretmeleri için 1.1 milyar dolar verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-16 10:45:54

Siyonist Ronald Lauder, Müslüman karşıtı reklamlar için 1.1 milyar dolar harcadı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Aynı zamanda ünlü kozmetik markası Estée Lauder'in da varisi olan Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder'in İsrail yanlısı grupların ve Cumhuriyetçilerin uzun süredir en büyük destekçilerinden biri olduğu belirtildi. The Center for Responsive Politics adlı bir gözlemci grubun vergi kayıtlarını araştırarak ortaya çıkardığı bilgiye göre, Lauder, Secure America Now adlı bir örgütün reklam kampanyasının da en büyük destekçisi oldu.

İRAN'IN NÜKLEER ANLAŞMASINI BAHANE ETTİ

Lauder adına konuşan bir sözcü Reagan dönemi diplomatının Secure America Now'ı “İran nükleer anlaşmasına karşı çıkmaları nedeniyle desteklediğini” belirtti. Ancak Müslüman karşıtı bir kampanyadan haberi yoktu. “Diğer grupların eylemleriyle igili hiçbir ilgilerinin olmadığını” ifade eden sözcü aksine, “Bay Lauder daima dinler arası saygı ve müzakereyi desteklemiştir, hiçbir zaman inanan insanları aşağılamamıştır” şeklinde konuştu.

REKLAMLAR AMERİKA'DA İSLAM KORKUSUNU YAYMAYI AMAÇLIYOR

Ancal seçim boyunca sağcı yeni muhafazakar gruplar, Amerika'da Müslümanların nüfuzu korkusunu kışkırtacak üç alaycı reklam yayınladı. Reklamlar, IŞİD grupları tarafından istilaya uğradığı iddia edilen ülkelerin gezi reklamları ile dalga geçilmek üzere tasarlanmıştı.

Örneğin, bir reklamda “Amerika İslam Devleti” başlığı altında ünlü “Hollywood” yazısı getirilmiş ve 'Özgürlük Anıtı'na da burka giydirilmiş.

SECURE AMERICA NOW'UN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ROBER MERCER

Rapora göre, Lauder'in uzun süredir politik danışmanı olan Allen Roth'un başkanı olduğu 'Secure America Now', bu reklamlarla Facebook ve Google üzerinden Kuzey Carolina ve Nevada gibi ihtilaflı seçim bölgelerinde oyları etkiledi.

TRUMP'I DESTEKLEYEN İSİM DE BU REKLAMLARA PARA YATIRDI

Öte yandan Lauder bu reklamlara 1.1 milyar dolar verirken en büyük yatırımcının ise 2 milyon dolar yatırımla serbest yatırım fonu devi ve Trump'ın en büyük destekçisi Robert Mercer gerçekleştirdi.

 

Haber Ara