Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

Siyonist Haham iftar davetinde

Irkçı söylemleriyle tanınan Siyonist Haham Yehuda Glick, İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen iftara katıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 16:11:51

Siyonist Haham iftar davetinde

Haber 10'un haberine göre; Mescid-i Aksa'ya sık sık baskın düzenleyen Yahudi örgütlenmelerin başını çektiği iddia edilen ve geçtiğimiz sene saldırıya uğrayarak yaralanan Siyonist Haham Yehuda Glick, İstanbul'da Adnan Oktar'ın düzenlediği iftar programına katıldı.

Filistinli ve Türkiyeli sosyal medya kullanıcılarının da tepki gösterdiği Glick'in, sosyal medya üzerinden yayın yapan ve fenomen haline gelen Ehli Sünnet TV muhabiriyle de fotoğraf çekildiği görüldü.

GLİCK KİMDİR?

Glick, el-Halil şehrinde kurulan Othniel yerleşim merkezinde yaşıyor. Siyonist liderlerden Moshe Feiglin'le birlikte Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlenen baskınları organize ettiği iddia edilirken, Likud Partisi üyesi olan Glick, 5 yıl süresince Tapınak Dağı Mirası Vakfı'nın başkanlığını yürütmüştü.

Glick, Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine Süleyman Mabedi'nin inşa edileceği proje üzerine görüşmenin yapıldığı toplantı sonrasında bir motosikletli tarafından yakın mesafeden 3 kurşunla vurulmuştu.

Daha önce Mescid-i Aksa'da Müslüman bir kadına da saldıran Glick'in camiye girmesi yasaklanmıştı. Fakat çok geçmeden İsrail'de bir mahkeme Yehuda'nın bu yasağını kaldırmıştı. Mahkemenin verdiği karara Filistinliler sert tepki göstermişti.

 

Haber Ara