Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

Siyaset Akademisi Kayıtları Başlıyor

AK Parti'nin Siyaset hayatına getirdiği yeniliklerden biri olan Siyaset Akademisi 17. Dönemi ile geri dönüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 13:39:15

Siyaset Akademisi Kayıtları Başlıyor
AK Parti'nin Siyaset hayatına getirdiği yeniliklerden biri olan Siyaset Akademisi 17. Dönemi ile geri dönüyor.

AK Partiye kurumsal kimlik kazandırmak, seçmenlerin partiye olan bağını güçlendirmek ve siyasete yönelik toplumsal ilgiyi arttırmak amacıyla başlatılan Siyaset Akademisinin 17. Dönemi kayıtları başladı. Siyaset Akademisi ile ilgili açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, "Büyük Güç Türkiye sloganıyla Siyaset Akademisinin kapılarını açıyoruz. Siyaset Akademisi, Partimizin Türk Siyasetine getirdiği en yenilikçi çalışmalardan biridir. Siyaset Akademisinde; alanlarında uzman akademisyenler, katılımcılara tarih, siyasal, ekonomi, dış politika gibi konularda eğitimler vermektedir. Bu eğitim programı, AK Partimizde görev alma sürecinde ve siyasi bakış açısında farkındalık yaratacaktır" dedi.

AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisine siyasi kimlik gözetmeksizin tüm vatandaşların katılabileceğini kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, "Siyaset Akademisi eğitiminin ardından bireyler özellikle siyasi ve kültürel anlamda donanımlı, özgüveni yüksek, ülkenin geleceğinin şekillenmesinde etkin rol oynayabilecek ve siyasi olarak sorumluluk alabilecek bireyler olarak çıkacaklardır" diye konuştu.

KAYITLAR 17 HAZİRAN 1 TEMMUZ

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Siyaset Akademisinin kayıtlarının 17 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında il başkanlığı binasına gelerek ya da www.siyasetakademisi.org adresinden kayıt olabileceklerini belirtti. İl Başkanı Hikmet Keskin, "17. dönemi Siyaset Akademisinin yeni hedefi, Büyük Güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örneklerle somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanarak katılımcılar 10 hafta boyunca haftada en az 14 saat derse girecekler. 10 Hafta için 200 TL ücret öngörülmektedir. Katılımcılar, Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan şahit olma şansını elde edecekler. Siyaset Akademisine devamsızlık sınırı olarak yüzde 20 olarak belirlendi. Dönem sonunda ülke genelinde aynı anda yapılacak olan sınav sonucunda il bazında ilk 3 sıralamasına giren katılımcılarımıza Genel Merkezde Sayın Başbakanımız tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verilecektir. Türkiye genelinde birinci olan katılımcımız için ise farklı sürprizlerimiz olacak" ifadelerinde bulundu.

Haber Ara