Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

‘Siyahi öfke’ye, Avrupa’dan destek

ABD'de günlerdir süren ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolara İngiltere, Almanya ve Danimarka'dan destek geldi. Yüzlerce protestocu ellerinde dövizlerle 'Siyahi hayatlar önemlidir' sloganı attı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-31 16:16:21

‘Siyahi öfke’ye, Avrupa’dan destek

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor.

Minneapolis kentinde başlayan gösteriler ABD'nin diğer kentlerinin yanı sıra İngiltere'nin başkenti Londra, Almanya'nın Başkenti Berlin ve Danimarkanı'nın başkenti Kopenhag'a da taşındı.

Yüzlerce protestocu ellerinde dövizler taşıyarak yürüyerek "George için diz çöküyoruz" protestosu yaptı.

9ldHriBT_EidslQTZvwN6A

Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda polis tarafından öldürülen George Floyd için TSİ 15.00'te gösteri düzenlendi.

kWxbTuWcXkeCpUeNo7ARbQ

Berlin'de aktivistler duvarlara Goerge Floyd'un protrelerinin yer aldığı graffitiler çizdi.

UNYMfkztBU2BTDeMXFfxRw

Kopenhag'da ise göstericiler, siyahiler için adalet isteklerini dile getirdi.

katilson

"NEFES ALAMIYORUM" 

46 yaşındaki George Floyd, 27 mayıs akşamı, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı. 

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

4P6qsksKhEe9qWXp1yZSEw

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirerek ülkenin dört bir yanında protestolara yol açtı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri beşinci gününde devam ederken, olayları bastırabilmek için pek çok eyalette ve 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

baFxw8kjYUuM32JH6bk4gQ

KDPHxobL5kaoY6A8OdhnKQ

Lqo8MpcSXUiGTFEYJ2TUuQ

yVb2GOLZy0OdF0oACu0-Gw

ULOVfqFzi0CfuV9vMMpnRg

Haber Ara