Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

'Siviller dolaşıyor, İsrailli askerler vurulma korkusuyla saklanıyor'

İsrailli bir subay, Filistin'in kuzey sınırlarındaki durumun endişe verici olduğunu belirterek, “Durum paradoksal hale geldi; siviller özgürce dolaşırken, askerler Hizbullah'ın kurşunları korkusuyla saklanıyor' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 08:08:41

'Siviller dolaşıyor, İsrailli askerler vurulma korkusuyla saklanıyor'

İsrailli bir subay, Filistin'in kuzey sınırlarındaki durumun endişe verici olduğunu belirterek, “Durum paradoksal hale geldi; siviller özgürce dolaşırken, askerler Hizbullah'ın kurşunları korkusuyla saklanıyor" dedi.

Bir İsrail gazetesi, İsrail ordusu Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir subayın Filistin ile Lübnan arasındaki kuzey sınırındaki durumun paradoksal olduğunu söylediğini aktardı.

Yediot Aharanot gazetesi, İsrailli üst düzey subaylar arasında kuzeyde devam eden alarm durumuyla ilgili endişeler olduğunu bildirdi.

Gazete, bir subayın, “Durum paradoksal hale geldi; siviller özgürce dolaşırken, askerler Hizbullah'ın kurşunları korkusuyla saklanıyor" dediğini aktardı.

Gazeteye göre; İsrail'in tahminleri, Lübnan Hizbullahı'nın, geçtiğimiz Temmuz ayında Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlenen İsrail saldırısında öldürülen liderlerinden birinin öldürülmesine misilleme yapmaya kararlı olduğunu gösteriyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçen ay, “Bizim için misillemenin kesin bir karardır, ancak biz bir karışıklık içinde değiliz. İsraillilerin anlaması gereken şey, kardeşlerimizden birini öldürdüğünüzde askerlerinizden birini öldüreceğimiz ve direnişin bu görevi yerine getirme konusunda ciddi olduğudur" demişti.

Hizbullah son iki ayrı olayda işgal devleti İsrail askerlerini öldürmeye çalıştı; İlkinde, Hizbullah savaşçıları geçen Temmuz ayında işgal altındaki Shebaa Çiftliklerine sızdı ve ardından İsrail'in şiddetli çatışması nedeniyle geri çekildi. İki hafta önce ide kinci kez Lübnanlı keskin nişancılar, Manarah kasabası yakınlarındaki bir İsrail askeri sahasına ateş açtı.

Kaynak: Qudsnen

 

Haber Ara