Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Siverek'te kazıda kemik buluntularına rastlandı

Şanlıurfa Adnan Menderes Bulvarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan alt yapı kazı çalışmaları sırasında kemik parçaları ve tünel bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 20:14:10

Siverek'te kazıda kemik buluntularına rastlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Adnan Menderes Bulvarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan alt yapı kazı çalışmaları sırasında kemik parçaları ve tünel bulundu. Cumhuriyet savcısının talimatıyla Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuca kadar bölgedeki kazı çalışmaları durduruldu. Tünelin üstü toprakla kapatıldı.

4 METRELİK TÜNELE RASTLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları sırasında Adnan Menderes Bulvarında kazı çalışması başlatıldı. Sabah saatlerinde başlayan kazılarda kemik parçalarına ve 4 metre genişliğinde bir tünele rastlandı.

KEMİKLER BULUNUNCA ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Yapılan kazıda kemiklerin çıkması üzerine çalışmalar durduruldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kemiklerin toplu mezara ait olabileceği ihtimali üzerine çevre güvenliği alınarak olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı.

ADLİ TIP KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının talimatları üzerine olay yeri inceleme ekipleri kemiklerden parçaları delil torbasına koyarak Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Yapılacak inceleme sonrasında toplu mezar olup olmadığı anlaşılacağı belirtildi.

Kemik parçalarının bulunduğu bölgede ayrıca 4 metre genişliğinde bir tünel bulundu. Tünelin çökme ihmali olması nedeniyle içine girilmedi. Vatandaşların bazıları tünelin çok eski yıllarda su tüneli olarak kullanıldığını ifade ederken, bazıları Asurlular döneminden kalma tarihi Siverek Kalesiyle bağlantısı olabileceğini savundu.

TÜNEL KAPATILDI

Cumhuriyet savcısının talimatıyla Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuca kadar bölgedeki kazı çalışmaları durduruldu. Tünelin üstü toprakla kapatıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara