Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

Siverek'te 15 Temmuz Şehitleri Koşu Yarışması

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına liseler arası koşu yarışması düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 13:12:39

Siverek'te 15 Temmuz Şehitleri Koşu Yarışması
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına liseler arası koşu yarışması düzenlendi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilciliği (SİVEREK-DER) tarafından organize edilen 15 liseden 80 öğrencinin katıldığı 15 Temmuz şehitlerini anma koşusu düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler, Mehmetçik İlkokulu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki 1500 metrelik parkurda koştu. Koşunun bitiş noktası olan ilçe milli eğitim müdürlüğünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, SİVEREK-DER yöneticileri ile öğrenci velileri katıldı. Koşuyu birincilikle bitiren öğrenciye madalyasını ve kupasını veren Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "2 gün önce İstanbul'da hepimizi derinden yaralayan ve üzen alçakça bir terör saldırısıyla bu karşı karşıya kaldı. Umuyoruz ve diliyoruz ki başta 15 Temmuz olmak üzere her türlü terör olayından sıyrılmış, kurtulmuş geleceğe emin adımlarla yürüyen, bir ülke kurmak temel hedeflerimiz arasındadır. Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Rabbim bu ülkeye bir daha 15 Temmuz'ları yaşatmasın" dedi.

Yarışmada birinci olan Bünyamin Çaşha yaptığı açıklamada, "15 Temmuz şehitleri için koştum, onları hayal ederek koştum. Birinciliğimi şehitlerimize armağan ediyorum" diye konuştu.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilcisi Mehmet Yardımcı, "Amacımız 15 Temmuz şehitlerini yâd etme, onları unutmama ve gelecek nesiller adına hareketli, durağan olmayan, amacı ve hedefi belli olan, derdi ümmet ve İslam olan nesiller yetiştirmektir. Düzenlediğimiz koşunun hedefi de buna bir nebze de olsa katkımız olsun" şeklinde konuştu.

Haber Ara