Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 22:34:38

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava
Sivas Emniyet Müdürlüğündeki Paralel Devlet Yapılanması kapsamında usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yargılanan polislerden ikisi daha tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülmeye başlanan davanın duruşmasında, tutuklu sanıklardan 3. sınıf emniyet müdürleri Şevki P. ve Abdullah S'nin adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Bunun üzerine tutuklu sanıklar 2. sınıf emniyet müdürü Ömer S. ve polis memuru Hasan G'nin avukatları da Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu.

Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ömer S. ve Hasan G'yi adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirerek salıverdi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçlarından bazı emniyet mensupları hakkında soruşturma başlattı.

Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart'ta operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 polis tutuklandı, tutuklanan emniyet mensuplarından eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, komiser Melih A. ve polis memuru İbrahim A, serbest bırakıldı.

Haber Ara