Dolar

32,5642

Euro

35,0254

Altın

2.435,86

Bist

9.761,12

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 10:39:12

Sivas'taki 'Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin dava
Sivas Emniyet Müdürlüğündeki Paralel Devlet Yapılanması kapsamında usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yargılanan 4 tutuklu polisten 2'si ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve yayın yasağı getirilen davanın 16 saat süren ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan 3. sınıf emniyet müdürleri Şevki P. ve Abdullah S'nin tahliye edildiği öğrenildi. Şevki P. ve Abdullah S. hakkında adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirildiği belirtildi.

Sanıklar 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S. ve polis memuru Hasan G'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 22 Temmuz'a erteledi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçlarından bazı emniyet mensupları hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart'ta operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında 7 polis tutuklanmış, tutuklanan emniyet mensuplarından eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, komiser Melih A. ve polis memuru İbrahim A. daha sonra serbest bırakılmıştı.

Haber Ara