Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Sivas'taki FETÖ/PDY davası

Örgütün 'emniyet mahrem imamı' oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 17:44:50

Sivas'taki FETÖ/PDY davası
Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün "emniyet mahrem imamı" oldukları öne sürülen ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "sahte özel belgeyi bilerek kullanma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarıyla haklarında dava açılan eski öğretmenler tutuklu A.İ.A. ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık A.Y, "silahlı terör örgütü üyesi olmakla" suçlanan tutuklu eski polisler M.G, İ.A, C.A, Z.B, S.A, B.E, F.Y, M.T. ve S.D. ile tutuksuz yargılanan eski polisler Y.K, V.Ş, H.O, B.Y, A.A, M.K. A.Y, eski hemşire N.A. ve avukatları ile bazı sanık yakınları katıldı.

Örgütün "emniyet mahrem imamı" olduğu öne sürülen firari H.A'nın yer almadığı duruşmada, Afyonkarahisar E Tipi Cezaevinde bulunan eski polis B.K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Tutuklu sanıklardan eski Komiser Yardımcısı M.G. ByLock kullandığı iddialarını ve savcının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edilen polislerden tutuklu komiser yardımcısı İ.A. da üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Z.B. de suçlamaları kabul etmeyerek, "Sohbetlere katılmadım, yardımda bulunmadım. Bank Asya geçerli bir bankadır, mevzuata uygun olarak kurulmuştur. Örgütün talimatıyla bankayı kullanmış değilim, başka bankaları da kullanmadım. ByLock isimli programı da kullanmadım. Beraatimi istiyorum." dedi.

Afyonkarahisar E Tipi Cezaevinde bulunan eski polis B.K. de SEGBİS ile katıldığı duruşmada, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. B.K, önceki savunmasını tekrar ederek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini, ByLock kullanmadıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, diğer sanıklar hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartının sürmesine karar vererek duruşmayı 15 Şubat 2018'e erteledi.

Haber Ara