Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Sivas'ta kar hayatı felç etti

Sivas'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile Tokat karayolu ulaşıma kapandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 18:09:58

Sivas'ta kar hayatı felç etti

Özellikle sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar yağışının tipiye dönüştüğü Sivas-Tokat karayolu 55'inci kilometredeki Çamlıbel mevkisinde ise ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Her iki yönden gelen yüksek tonajlı TIR ve benzeri araçlar, zeminde oluşan kar ve buzlanma nedeni ile ilerleyemedi.

Kayarak yolun büyük bölümünü kapatan araçlara yardım içen bölgeye ekipler sevk edildi. Bazı küçük araçlar ise buzlanma nedeni ile yoldan çıkarak kaza yaptı. Bölgede karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlattı. Bölgede mahsur kalan araç sürücüleri, kar yağışı ve yollarda sıkıntı yaşanmasına karşın, ekiplerin çalışma yapmakta geç kaldığını, bu nedenle mağdur olduklarını dile getirdi.

ARAÇLAR GİRİŞTE BEKLETİLDİ

Çamlıbel mevkisinde kalan araçların kayma nedeni ile yolun büyük bölümü ulaşıma kapandı. Bu nedenle bu yöne giden araçlar trafik ekipleri tarafından Yıldızeli ilçesinde bekletildi. Yalnızca kar lastiği ve zincirli araçlara kısmen izin verilirken, yüksek tonajlı araçların seyrine ise izin verilmedi. İlçe girişinde yüzlerce araçlık kuyruk oluştu.

ZORUNLU OLMADIKÇA YOLA ÇIKMAYIN

Karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığı bölgede, ilerlemekte zorlanan araçların çekiciler yardımı ile kurtarılacağı öğrenildi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü bölgede, zorunlu olmadıkça bu istikamete gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Kar yağışının akşam saatlerinde de etkisini artırabileceği uyarısı yapıldı.

Haber Ara