Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

'Sisi’ye kızan Kral Selman, Mısır’a verdiği desteği durdurmaya karar verdi'

Katar Emiri Katar Emiri Şeyh Tani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’ın, Sisi’nin davranışlarına kızarak, Suudi yönetimine “Kahire’ye verilen desteği durdurma talimatı” verdiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 10:25:25

'Sisi’ye kızan Kral Selman, Mısır’a verdiği desteği durdurmaya karar verdi'

buyuk_198

Darbeci Sisi'nin en büyük destekçilerinden Suudi Arabistan ile Mısır arasında yeni bir krizin ortaya çıktığı öne sürüldü.

İki ülke arasındaki kriz, Katar  Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani'nin kişisel Twitter hesabından attığı bir twette ortaya çıktı. Tani, tewettinde, Mısır'da “Suudi pirinç musluğu” olarak adlandırdığı olayın iki ülke arasındaki ilişkileri son aylarda kötüleşmesine yol açtığını dikkat çekti. Şeyh Tani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'ın, Sisi'nin davranışlarına kızarak, Suudi yönetimine “Kahire'ye verilen desteği durdurma talimatı” verdiğini de öne sürdü.

Katar Emiri Şeyh Tani, Kral Selman'ın, Sisi'den vefat eden eski Kral Abdullah bin Abdülaziz'in oğlu Prens Turki bin Abdullah'ın kız kardeşini, Suudi makamlarına teslim etmesini istediğini; ancak, Sisi'nin bunu reddettiğini söyledi.

Şeyh Tani, Sisi rejiminin, Prens Türki bin Abdullah ve ailesine, 19 aydan uzun bir süredir Mısır'daki El-Ha'ir Hapishanesi'nde insanlık dışı işkenceye maruz kalan kız kardeşini kurtarmak ve para koparmak için gerekli tavizleri imzalaması için baskı yaptığını da söyledi.

Prens Turki bin Abdullah, Prens Muhammed bin Selman'ın kendisine uyguladığı büyük baskı nedeniyle hapishanesinde intihar girişiminde bulunmuştu.

Eski Riyad Valisi Prens Türki bin Abdullah, Suudi Arabistan'daki birçok prens ve yetkilileri içeren tutuklama kampanyasının bir parçası olarak tutuklandı ve birçoğunun daha sonra serbest bırakılmasına rağmen, Prens Türki gözaltında kaldı.

Haber Ara