Dolar

32,5605

Euro

34,8964

Altın

2.431,85

Bist

9.645,02

Sisi’nin sarayında ‘Libya’ toplantısı

Türkiye tarafından desteklenen Libya Uzlaşma Hükümeti güçleri karşısında birçok yerleşim yerini kaybeden ve ağır kayıplar veren darbeci Hafter, Mısır’a önceki gün gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret sürüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 14:00:08

Sisi’nin sarayında ‘Libya’ toplantısı

BM'nin meşru saydığı ve Türkiye tarafından desteklenen Libya Uzlaşma Hükümeti güçleri karşısında birçok yerleşim yerini kaybeden ve ağır kayıplar veren darbeci Hafter, Mısır'a önceki gün gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret sürüyor.

Sarayında bugün Hafter ve sözde Libya Ulusal Ordu Komutanı ve Temsilciler Meclisi Başkanı Aqila Saleh'i kabul eden Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin, Libya'da yaşanan son gelişmeleri masaya yatırıkları bildirildi.

Mısırlı hükümete yakın bir kaynak, Sisi'nin Hafter ve Aqila ile görüşmesinin Libya krizini çözmek için "Kahire Belgesi" nin duyurulmasıyla sonuçlanacağını söyledi.

Mısırlı kaynak, Libya'daki son gelişmelerin, tüm Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinin güvenliği ve istikrarı için bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Temsilciler Meclisi üyesi ve Savunma ve Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Tümgeneral Tamer El-Shahawy ise, Libya heyetinin ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, Mısır'ın, Libya'da yeniden düzenin sağlanması ve istikrarın sağlanması için çalıştığını belirtti.

Libya'daki en büyük tehlikenin, bu ülkede savaşan yabancı terörist milislerin olduğunu belirten Tümgeneral Shahawy, bu grupların Mısır'a sızmaması için önlemler alındığını da belirtti.

Tümgeneral Tamer El-Shahawy, Libya'daki mevcut durumun daha da kötüleşeceğinden endişe edildiğini belirterek, Libya'ya yasa dışı dış müdahalelerin bölgeye zarar verdiğini öne sürdü.

 

 

Haber Ara