Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sisi, Macron'la görüşmek için Fransa'da

Mısır'da darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Sisi, 3 günlük resmi ziyaret için Fransa'ya gitti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-07 10:46:04

Sisi, Macron'la görüşmek için Fransa'da

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris'te Sisi ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

MACRON İLE GÖRÜŞECEK

Sisi, bugün Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelecek. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, Libya, Doğu Akdeniz, Lübnan, Irak, İran ve Türkiye konuları ele alınacak.

Macron, Sisi'yi Elysee Sarayı'nda akşam yemeğinde ağırlayacak.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) milletvekillerinden Bastien Lachaud, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emmanuel Macron, diktatör Sisi'yi büyük ihtişamla karşılamaya hazırlanıyor. (Sisi'ye verilen) Aşırı değer bizi utandırıyor." ifadelerini kullandı.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İnsan Hakları Ligi (LDH) ve Mısır'daki bazı kuruluşların bulunduğu 18 uluslararası insan hakları örgütünden yapılan ortak yazılı açıklamada, Macron'dan, Sisi'ye Mısır'daki "insan hakları ihlalleri" ile keyfi nedenlerden dolayı tutuklanan aktivist ve insan hakları savunucularının serbest bırakılması konusunda baskı yapması istenmişti.

 

Haber Ara