Dolar

32,3307

Euro

35,0647

Altın

2.308,52

Bist

9.079,97

Sisi: Dünya Filistin için çaba göstermeli

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır'ın darbeyle iş başına gelen ve daha sonra katılımın % 40 olduğu seçimde % 97 oy alan Cumhurbaşkanı Sisi, dünyanın Filistin için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 00:40:58

Sisi: Dünya Filistin için çaba göstermeli

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Uluslararası toplum, Filistin halkına ümit verecek ve İsrail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teşvik edecek garantiler sunmalı" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Kahire'de bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin de olduğu görüşmede, Mısır ve Fransa arasındaki ikili ilişkilerin gelişim sürecinin devamı, siyasi ve ekonomik alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Afrika'nın Sahel bölgesi ve Libya başta olmak üzere bölgesel konular da toplantıda ele alındı.

Açıklamada Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un, Filistin-İsrail arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması hedefiyle Ürdün, İsrail, Filistin'i içeren Orta Doğu turu kapsamında Mısır'da olduğu belirtildi.

Fabius'un pazar günü de Filistin ve İsrail'i ziyaret etmesi bekleniyor.

İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakereleri geçen yıl nisan ayında durmuş, yeniden başlaması için herhangi bir adım atılmamıştı.

Haber Ara